29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türk ekonomisine güven global markaları getiriyor

Ekonomiye güveni gösteren bir imza da Maslak 1453 projesinin işletmesi için global markalarla anlaşan Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndan geldi. Ağaoğlu “Bu, 250 milyon dolarlık bir yabancı yatırımı” dedi.

BİROL KELEŞ2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Türk ekonomisine güven global markaları getiriyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Maslak 1453 projesinin rezidans işletmesi için B3 ve C15 kulelerini alan Abduljawad Holding ve 4 kıtada 29 turizm tesisi işleten Dusit International ile B3 blok için  anlaştı. Maslak 1453’te gerçekleşen imza törenine katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu “Küresel bir marka olan Dusit International  ile Suudi sermayesinin güçlü temsilcisi Abduljawad Holding dünyaya örnek olacak cesur bir kararla Türkiye’ye yatırım yapıyor. Türkiye’nin güçlü ekonomisine ve istikrarına güvendiklerini gösterdiler. Bugün yaklaşık 250 milyon dolar değerinde bir yabancı yatırımı konuşuyoruz. Bu girişimin maddi değeri kadar sembolik değeri de var” dedi. 

EN İYİ CEVABI VERDİK

Kredi derecelendirme kuruluşlarının masa başında ve politik kaygılarla değerlendirme yaptığını gördüklerini kaydeden Ağaoğlu “İstedikleri kadar Türkiye için yatırım yapılamaz diye görüş bildirsinler. Uluslararası yatırım bankaları müşterilerine yolladıkları maksatlı raporlarında, istedikleri kadar ‘Türkiye riskli bir ülkedir’ desinler. Onlara da, varsa Türkiye’den çıkmayı düşünen markalara da en iyi cevap bu masada atılacak imzalardır” diye konuştu. Türkiye ekonomisi günlük düşünenlerin değil, stratejik karar alanların kazançlı çıkacağı bir ekonomi olduğunu vurgulayan Ağaoğlu “Daha önce de söylediğim gibi Türkiye ekonomisi 15 Temmuz sabahından itibaren zincirlerinden kurtuldu. Türkiye’de ve yurtdışında, her fırsatta yabancı yatırımcılarla görüşmeler yapıyoruz. Türkiye ekonomisine ve istikrarına güvenenlerin sayısı sanıldığından çok daha fazla. Türk yatırımcılara da sesleniyorum. Bugünün Türkiye’sinde cesaretle yatırım kararı almak, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı F16’lara ve tanklara karşı durmak kadar değerlidir” diye konuştu.

GÜVENDİK, BURADAYIZ

İmza töreninde konuşan Dusit International Grup CEO’su Suphajee Suthumpun ise yapmış oldukları ortaklık neticesinde Dusit Thani markasını Türkiye’ye ilk kez getirmekten dolayı memnun olduklarını kaydederken “Türkiye’ye güvendiğimiz için buradayız. Bu ortaklık zincirimizin küresel anlamda genişlemesine katkıda bulunacak ve Dusit markasını Avrupa, Ortadoğu ve ötesine taşıyacak.Maslak 1453’te hayata geçecek Dusit Thani Maslak İstanbul 2018 yılında hizmete girecek” dedi.  

TMSF’nin şirketleri ile ilgilenebiliriz

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, FETÖ/PDY ilişkisi iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini, ancak bu şirketlerin başlamış ya da bir kısmı tamamlanmış değil, henüz başlamamış projelerine yatırım yapabileceklerini söyledi. TMSF, FETÖ/PDY’ye dönük soruşturma kapsamında 500’den fazla şirketin yönetimini devralmıştı. TMSF’ye devredilen şirketler arasında inşaat şirketleri Dumankaya ile Fi Yapı da bulunuyordu.  Ağaoğlu Grubu’nun söz konusu şirketlerle ilgilenip ilgilenmeyeceği ile ilgili sorusu üzerine Ağaoğlu “Şirketler satışa çıktığında bakabiliriz. Şartları ve detayları görmemiz gerekiyor.” dedi.