29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türk savunma devleri bugün SAHA’da

Yerli savunma sanayisinde geliştirilen en son teknolojilerin, sistemlerin ve ürünlerin yer alacağı SAHA EXPO 2018 Fuarı’nda ASELSAN, yurt dışından temin edilen 170’in üzerinde ürünün yerli tedarikçiler tarafından üretilmesi için ilk adımı atacak.

13 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türk savunma devleri bugün SAHA’da

Bugün başlayacak SAHA EXPO 2018 Fuarı’nda ASELSAN uzun zamandır üzerinde çalıştığı projeleri ilk kez paylaşacak. 

500 İŞ GÖRÜŞMESİ VAR

Fuar sonrasında da ASELSAN’ın ilk kez SAHA EXPO’da duyurusunu yapacağı ürünler için tedarikçi portalı üzerinden erişim sağlanabilecek. Aynı zamanda yanmaz özelliğe sahip aerojeli dünyada üreten 4 firmadan biri olan Yalteksan, ürününü ilk kez SAHA EXPO’da tanıtacak. 

Sektörün uluslararası temsilcilerini ağırlayacak SAHA EXPO 2018’e 12 ülkeden 24 firmaya bağlı 41 uzman B2B görüşmelerine katılmak üzere ziyarete geliyor. Uluslararası iş birliği görüşmelerine ev sahipliği yapacak SAHA EXPO 2018’de online olarak 500’ün üzerinde ikili iş görüşmesi planlandı. 

MİLLİ İHA’LAR İÇİN GEZİCİ ÜS 

Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı/silahlı insansız hava aracı (İHA/SİHA) üreticisi Baykar, araçların ve üzerlerindeki faydalı yüklerin komuta edildiği yer kontrol istasyonu için mobil çözüm geliştirdi. İHA/SİHA’ların komuta edildiği yer kontrol istasyonu bir kamyon üzerine konumlandırarak mobil hale getirildi. Aynı zamanda İHA/SİHA sistemleri hareket kabiliyeti kazandı. Böylece istasyonlar, üslerdeki sabit pozisyonlarından farklı olarak ihtiyaç duyulan bölgelere hızla gönderilip görev icra edebilecek.