28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Turkcell Paycell Card ile 10 milyon kişiye ulaşacak

Turkcell, kullanıcılarına avantajlı alışverişin kapılarını açacak Paycell Card’ı Barselona’da tanıttı. Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu “Yeni nesil ödeme kartı Paycell Card’la 3 yılda hedefimiz 10 milyon müşteriye ulaşmak” dedi.

YENER YALÇIN28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Turkcell Paycell Card ile 10 milyon kişiye ulaşacak

Turkcell, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) alınacak onayın ardından, birbirinden cazip fırsatlar sunacak olan ‘Paycell Card’ı Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. Turkcell’in ödeme alanında hizmet veren iştiraki Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ’nin sunduğu çözümlere Paycell Card ile bir yenisini daha eklemeye hazırlandıklarını söyleyen Terzioğlu “Finans ve teknolojinin buluştuğu Fintek alanında sunduğumuz ürün ve hizmet yelpazemizi her geçen gün daha da genişletiyoruz. Bir yandan Financell ile müşterilerimizin teknolojik ihtiyaçlarına finansman sağlarken, diğer yandan Paycell ile fark yaratan ödeme çözümlerimizi sunmaya devam ediyoruz. BDDK’ya yapacağımız başvurunun ve gerekli izinlerin alınmasının ardından müşterilerimizi yeni nesil ödeme kartımız Paycell Card’ın sunacağı avantajlar ile de tanıştıracağız. Hedefimiz 3 yılda 10 milyon Paycell Card’lı müşteri. Paycell Card kullanıcılarına alışverişlerde avantajlı bir dünyanın kapılarını açarken, entegre mobil uygulaması ile de finansal servisleri cep telefonuna taşıyor. Yurt içi, yurt dışı ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabilecek olan Paycell Card, kullanıcıların ihtiyaçlarına özel cazip çözümler sunacak” dedi.

DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYORUZ

Sundukları çözümler ile ekonominin kayıt altına alınmasıyla Türkiye’nin dönüşümüne katkı sağladıklarını da sözlerine ekleyen Terzioğlu “Türkiye’de bankacılık dahil finansal hizmetleri nüfusun yüzde 50’lik bir kısmı kullanıyor. Bu oranı gelişmiş ülkelerdeki olduğu gibi yüzde 90’lara taşıma konusunda katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Böylece mobil iletişim alanında Türkiye’nin tümüne yayılan üstün kapsama gücündeki başarımızı finansal hizmetler alanına da taşımayı hedefliyoruz. Bu anlamda bankaların rakibi değil finansal hizmetler sistemini tamamlayıcı ve kurumlara çözüm ortağı olan bir platform oluşturmak için yola çıktık. Yakında bu noktada çok konuşulacak işbirliklerimizi de göreceksiniz” dedi. Mobil ve dijitalleşmenin her sektörü yeniden tanımladığını dile getiren Terzioğlu, şunları söyledi: 

İŞ BİRLİKLERİMİZ SÜRECEK

“Dijitalleşen finansal servisler ekonominin kayıt altına alınabilmesi adına büyük bir katkı sağlıyor. Bu anlamda Turkcell olarak sunduğumuz yeni nesil servislerimiz ile kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye de katkı sağlayacak bir rol de üstleniyoruz. Turkcell Mobil Ödeme ile ulaştığımız müşteri sayısı 4 milyonu aştı. Geçen yıl Google Play, Shell ve Zubizu gibi markalarla yaptığımız iş birlikleriyle ilklere imza attık. Çok yakında Paycell’in sadece Türkiye’de değil bölge ülkelerde de değer yaratacağına inanıyorum.”

YURT DIŞINDA DA KULLANILABiLECEK

İsteyenler Paycell Card’ı Turkcell İletişim Merkezleri’nden (TİM) veya anlaşmalı mağazalardan başvuru sürecini beklemeden anında isimsiz olarak satın alabilecek. Satın alınan bu karta nakit veya kredi kartı ile para yüklenerek hemen kullanıma açılabilecek. İsme özel kart isteyenler ise Paycell uygulaması ve web üzerinden ya da Platinum ve gnc gibi diğer Turkcell uygulamalarından bilgilerini ileterek kartın adreslerine teslim edilmesini sağlayabilecek. Paycell Card’a TİM’lerden ve anlaşmalı mağazalardan nakit, Paycell uygulaması üzerinden kart ile, bankaların havale/EFT sistemlerinden kart numarasına havale ile, anlaşmalı banka ATM’leri ile para yüklenebilecek. Paycell Card yurt dışında da kullanılabilecek.

Turkcell ile kesilmeyen elektrik dönemi

Turkcell Finansmanile ucunda internet olan, uzaktan erişilip yönetilebilen tüm cihazların finansmanını sağlamak için yola çıktıklarını belirten Kaan Terzioğlu, 2 milyon lira sermayeli bir elektrik şirketi kuracaklarını söyledi. Terzioğlu “Fiyat rekabetine değil hizmet rekabetine odaklanıyoruz. Şimdi ise yeni kurduğumuz Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret AŞ ile kesilmeyen elektrik hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Amacımız enerji yönetimi ile alakalı teknolojileri de hizmet olarak götürebilmek. Bu ne demek, kesintisiz güç kaynaklarını, jeneratörleri finansman şirketimiz aracılığımız ile beraber evinize sağlayacağız. Elektrik faturanız Turkcell’den gelecek, tahsilatı Turkcell yapacak. Elektrik kesildiği zaman hiç kimse elektrik şirketini arayarak niye elektrik kesildi demiyor ama bizi arayarak internetim çalışmıyor diyebiliyor. Dolayısıyla internetin sürekli çalışması için elektriğinizin sürekli çalışması gerekiyor” diye konuştu.