29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Turkcell’de maç bitmedi uzatmalar yeni başladı

Alfa’daki rehin Turkcell hisseleri için pazarlık yapan ancak Çukurova Grubu’nun Ziraat Bankası’ndan kredi bulmasıyla masadan kalkan Murat Ülker, son bulan satış sürecini değerlendirdi. Ülker “Maç henüz bitmedi, uzatmalar yeni başladı” dedi.

Kaan Zenginli23 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Turkcell’de maç bitmedi uzatmalar yeni başladı
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, yılan hikayesine dönen Turkcell’in satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çukurova Grubu’nun borçlarına karşılık Alfa’daki rehinli yüzde 13.7 Turkcell hissesi için masaya oturan ancak Çukurova’nın son anda Ziraat Bankası’ndan kredi bulmasıyla iptal olan satış sürecini değerlendiren Ülker “Maç henüz bitmedi” dedi. Ülker  “Çukurova Grubu’nun Turkcell için Ziraat Bankası’ndan kredi bulması bence olumlu bir gelişme. Ancak Çukurova Grubu’nun alacağı krediyi ödeyip ödeyemeyeceğini göreceğiz.  Uzatmalar başladı” diye konuştu. 
 
Bankadan teşekkür geldi 
 
Yıldız Holding olarak ilk etapta kendilerinin Turkcell’e talip olduğunu hatırlatan Ülker, kendi hazırladıkları sözleşmenin örnek alındığını ve bu sayede Ziraat Bankası’nın Çukurova Grubu’na kredi vermeye ikna olduğunu söyledi. “Bir yerde teminat olmuş olduk” diyen Ülker şöyle devam etti: “İlk biz talip olmuştuk, biliyorsunuz. Bir sözleşme yaptık ve bunun için Ziraat Bankası ile anlaştık. Bizim bunu yapabileceğimizi göstermemiz Ziraat Bankası’nın endişelerini giderdi. Bir yerde teminat olmuş olduk. Aynı planı uyguladılar. Ziraat Bankası bana teşekkür etti.”
 
Türkiye rayına oturdu 
 
Başbakanlık seçim sürecine de değinen Ülker, Türkiye’nin hem ekonomik hem de istikrar anlamında raya oturduğunu belirterek eskisi gibi seçimlerin ekonomiye çok etkisi olmadığını söyledi. Ülkeyi yönetmenin bir ekip işi olduğunu belirten Ülker “Seçimler ile ilgili ekonomik bir değişim yaşamadık. Artık Türkiye’de oturmuş bir düzen var ve seçimlerden çok fazla etkilenmiyoruz ekonomik olarak. Bunca yıldır devam eden ekonomik ve siyasi istikrar, devamında gelen başarılar, tek bir adamın eseri değil. Bir ekip var arkasında. Bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibi sağlam. Bu gemi yürür”  diye konuştu. 
 
Ben altın alıp saklamıyorum stokçu da fındık saklamasın 
 
Fındık ve fıstık fiyatları hakkında görüşlerini bildiren Ülker, gıda ürünlerinde stok yapanlara tepki gösterdi. Hammadde fiyatlarına gelen zamların çikolata fiyatlarına da yansıyacağını söyleyen Ülker “Biz parayı veriyoruz fındığı alıyoruz. Ben altın alıp saklamıyorum, onlar da fındık, fıstık saklamasın” dedi. Ayrıca son dönemde yaptığı dev satınalmalar ile adından söz ettiren Ülker, bu anlamda şu an için yeni bir proje gözükmediğini söyledi. Ticarette fırsatların her daim değerlendirileceğini de belirten Ülker “Yeni satın alma fırsatlarını her zaman değerlendiriyoruz. Şu an için somut bir gelişme yok ancak biz bir aileyiz. Bir ailede bireyler ölür yeni çocuklar olur” dedi.
 
33 milyon TL yatırımla 2 milyon çocuğa dokundu 
 
Yıldız Holding’in çocuk odaklı projeleri 2 milyon kişiye ulaştı. Sekiz yıldır sürdürülen projelere bugüne kadar 33 milyon lira harcandı. Spor, sanat ve beslenme eğitimi olmak üzere üç başlık altında toplanan projeler sayesinde, çocukların sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimine yatırım yapıldı. Holdingin çocuklara yönelik projelerinden ‘Çocuklar İçin Futbol’ en fazla bütçe ayrılan sosyal sorumluluk projelerinin başında geliyor. 2007’de başlayan projeye bugüne kadar 20 milyon liraya yakın bütçe aktarıldı ve 272 bin çocuğa spor yapma imkanı sağlandı.
 
Türkiye Futbol Federasyonu ile yürütülen Futbol Köyleri projesi, 21 Ağustos’ta sekizinci kez kapılarını açtı. Bu yılki TFF Ülker Futbol Köyleri açılışı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in katılımıyla Milli Takım’ın Riva’daki yeni tesislerinde yapıldı. Bugüne kadar 4 bin yetenekli çocuğun hayallerinin peşinde top koşturduğu Futbol Köyleri, bu yıl 3 kız ve 7 erkek kampı olmak üzere 400 çocuğu ağırlayacak.