29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türkiye istihdamın patronu oluyor

2015’te Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği’nin Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yapacak olan İŞKUR, birliğin yönetim kurulu başkanlığına aday oldu. İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, adaylığı şimdiden ilan ettiklerini söyledi.

ERCAN BAYSAL ANKARA20 Eylül 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Türkiye istihdamın patronu oluyor

Jeopolitik riskler ve küresel ekonomideki olumsuz gelişmelere rağmen işsizliğini tek hanede tutmayı başaran Türkiye, dünyanın zirvesine talip oldu. Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği’nin (WAPES) 2015 Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yapacak olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) birliğin yönetim kurulu başkanlığına aday oldu. İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, üç yılda bir düzenlenen WAPES Dünya Kongresi’nin diplomatik çabaları neticesinde, 2015 yılında İstanbul’da gerçekleştirileceğini belirterek “İŞKUR, kongre öncesinde toplanacak olan Genel Kurul’da 2015-2018 dönemi için yeni Yönetim Kurulu’nun da seçileceği organizasyon sürecinde başkanlık için adaylığını ilan etmiş ve bu vesileyle bütün kurumsal yetilerini birliği tüm üyelerin kapasite ve ihtiyaçlarına cevap veren dinamik bir karşılıklı öğrenme platformu olarak güçlendirmeye vakfedeceğine dair vizyonunu üyelerle paylaşmıştır” dedi. İŞKUR’un başkanlık dönemine dair öngörülerini strateji belgesiyle somutlaştırdığını ifade eden Yazıcı, kongrenin yanı sıra seçim hazırlıklarının da tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, WAPES’in sağlamış olduğu faydalardan daha geniş coğrafyaların faydalanmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “Bu amaçla ilk olarak İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında yer alan ülkelerin Kamu İstihdam Kurumlarını bir araya getirdik. OIC-PESNET isimli bir yapı kurarak, dini ve kültürel açıdan da benzerlik gösteren ülkelerin işsizlikle mücadele noktasında paylaşımda bulunabilecekleri bir platformu hayata geçirdik” dedi. İŞKUR, 2012’de Seul’de yapılan Dünya Kongresi’nde üç yıl için yönetim kurulu üyeliğine seçildi ve Avrupa’da 8, dünyadaki 16 ülkeden biri olma başarısını gösterdi. Birliğin başkanlığını 2012 yılında 3 yıllığına seçilen İsveç yürütüyor.