29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türkiye ve Suudi Arabistan imzaladı! Mutabakat resmen sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında imzalan anlaşma hakkında açıklamada bulundu. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında mutabakat zaptı imzalandığını belirten Bakan Şimşek, 'Suudi Arabistan Maliye Bakanı Sn. Mohammed Al-Jadaan ile kamu maliyesi ve vergilendirme reformları, maliye politikalarıyla bağlantılı iklim değişikliği, kamu özel iş birlikleri, ulusal mali politikaları, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, uluslararası koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi konularını içeren “Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı”na imza attık.' dedi.

IŞIL SEREN ŞENER25 Ekim 2023 Çarşamba 17:08 - Güncelleme:
Türkiye ve Suudi Arabistan imzaladı! Mutabakat resmen sağlandı

Körfez ülkelerini ziyaret eden Bakan Şimşek, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında imzalanan mutabakat zaptı hakkında açıklamada bulundu.

TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN İMZALADI

Körfez ülkelerine yönelik devam eden ziyaretlerin son durağına ilişkin paylaşım yapan Bakan Şimşek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Körfez ziyaretinin son durağı olan Riyad'da 2 gün boyunca yatırımcılarla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Şimşek, bu yıl 7'ncisi düzenlenen "The New Compass" temalı "Future Investment Initiative" toplantıları kapsamındaki, "Balancing the Meaning of Finance" panelinde, Türkiye ekonomisini ve programını anlattıklarını aktardı.

Şimşek, paylaşımında şunları kaydetti: "Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan ile kamu maliyesi ve vergilendirme reformları, maliye politikalarıyla bağlantılı iklim değişikliği, kamu özel işbirlikleri, ulusal mali politikaları, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, uluslararası koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi konularını içeren 'Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı'na imza attık. Ayrıca Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Halid El-Falih ile görüşmemizde iki ülke arasındaki potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirdik."