29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türkiye’nin geleceği çok parlak

Türkiye ile Katar arasında artarak devam eden sıcak temas ekonomide de kendisini gösteriyor. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler gün geçtikçe artarken, Katar’ın ilk özel bankası The Commercial Bank’ın yüzde 100 iştiraki olarak Türkiye’de faaliyet gösteren ABank da sektörde gaza basmayı sürdürüyor.

21 Eylül 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türkiye’nin geleceği çok parlak

Bu kapsamda, geçtiğimiz ay içinde iki önemli transfere imza atarak Akbank ve Sabancı Holding eski CEO’su Zafer Kurtul ile yıllardır Garanti Bankası’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Turgay Gönensin’i Yönetim Kurulu Üyesi olarak bünyesine katan banka, şimdi de Akbank’tan bir transfere daha imza atarak Cenk Kaan Gür’ün CEO’luk görevine getirildiğini açıkladı. 

İKİ BANKAYI ENTEGRE EDİYORUZ

Orta ve uzun vadedeki önemli büyüme potansiyeliyle, Türkiye’nin parlak bir geleceği olduğuna inandıklarını belirten ABank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve The Commercial Bank Group CEO’su Joseph Abraham da şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkiye ile Katar arasında çok önemli bir stratejik işbirliği var. Bu kapsamda iki ülke arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün güçleniyor, derinleşiyor. ABank ve The Commercial Bank bu stratejik ve ekonomik işbirliğinin, bir anlamda bayrak taşıyıcıları. Yeni dönemle birlikte, her iki ülkede de müşterilerimize kusursuz bir bankacılık deneyimi sunmak, Türkiye ile Katar arasında her geçen gün hızlanan yatırım ve sermaye hareketlerinden daha fazla pay alabilmek için, iki bankayı tek bir vizyonla birbirine entegre ediyoruz.”