27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Yabancı CEO’lara oto yatırımı için davet mektupları postaya verildi

Ekonomi Bakanı Çağlayan’ın talimatı ile hazırlanan ve dünya genelindeki tüm otomotiv firmalarını yatırım yapmaya davet eden mektuplar postaya verildi. Mektupta devlere ‘geç kalmayın’ uyarısı yapıldı.

Hüseyin Özay20 Şubat 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yabancı CEO’lara oto yatırımı için davet mektupları postaya verildi

BAŞBAKAN  Tayyip Erdoğan’ın ‘Yerli otomobil üretecek babayiğit arıyorum” sözleri ile start alan, yerli otomobil hamlesinde ikinci atak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan geldi. Çağlayan’ın talimatı ile hazırlanan ve otomobil üreticisi firmaları Türkiye’de yatırım yapmaya davet eden mektuplar postaya verildi. Mektuplarda otomobil devlerine ‘geç kalmayın’ uyarısı yapıldı. Bakan Çağlayan’ın, geçtiğimiz hafta otomobil üreticisi firma temsilcileri ile yaptığı toplantıda gündeme getirdiği çağrı mektupları adeta jet hızıyla hazırlandı. Çağlayan’ın talimatı üzerine harekete geçen bakanlık uzmanları, Türkiye’de yatırımı bulunan ve bulunmayan otomobil üreticisi firmaları tespit etti. Ardından firmalara yönelik davet mektubu yazım işlemine geçildi. Mektuplar önceki gün tamamlanarak Bakan Çağlayan’ın imzasına sunuldu. Dün de mektupların postaya verilme işlemi gerçekleştirildi. Mektuplarda, teşvik paketi kapsamında Türkiye’de yatırım yapacak olan otomobil firmalarına verilecek destekler  sıralandı.

Teşvikler tek tek anlatıldı

Türkiye’nin ekonomisi ve coğrafi konumu hakkında bilgiler verilen mektupta Türkiye’de yapılacak otomobil yatırımının sağlayacağı avantajlar anlatıldı. Türkiye’de üretilecek otomobillerin gelişen bölge ülkelerine de pazarlanabileceği kaydedilen mektuplar, Türkiye’de yatırımı olan otomobil üreticisi firmalara da gönderildi ve Türkiye’de ek yatırım yapmaları istendi. Mektup gönderiminin ardından üretici firmaların CEO’larına ticaret müşavirlikleri de bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaretlerde, firma yöneticilerine Türkiye’deki teşvikler hakkında bilgi verilecek. Ayrıca, bakanlık, yatırımcıları Türkiye’ye davet etmeyi ve davette teşvikler hakkında ayrıntılı sunumlar yapmayı planlıyor.