27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Yavuz Sultan Selim ile Osmangazi bağlandı

Başkan Erdoğan’ın dün Kocaeli’nde gerçekleştirdiği açılışla ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü birbirine bağlandı. 1.9 milyar dolar yatırımla hayata geçen proje ile İstanbul’dan İzmir’e transit geçiş sağlanacak.

20 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yavuz Sultan Selim ile Osmangazi bağlandı

Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kesiminin 4. bölümü dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı törenle açıldı. 45 kilometrelik yolun trafiğe açılmasıyla hem Osmangazi Köprüsü üzerinden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ile Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısı hem de transit taşıt trafiğine hizmet eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Osmangazi Köprüsü’nün bağlantıları sağlanmış oldu. 

ŞEHİR HASTANESİ BİTİYOR 

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kurtköy-Akyazı Kesimi Projesi kapsamında bugüne kadar 1.9 milyar dolar yatırım yapıldı. Başkan Erdoğan açılış töreninde yaptığı açıklamada “Bugün Kocaeli ve bölgemiz için çok önemli bir yatırımı hizmete alıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Odayeri-Kurtköy ve Odayeri-Yassıören’i daha önce hizmete almıştık. Bugün Kurtköy-Dilovası liman bağlantısını inşallah buradan açıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçip, İzmir’e kadar gidebileceksiniz” dedi. 17 yılda Kocaeli’ne 27 katrilyon yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Erdoğan “10 bin 670 adet yeni derslik inşa ettik. Kocaeli Üniversitemizi yatırımlarımızla büyüttük. İkinci üniversitemiz olarak Gebze Teknik Üniversitesi’ni faaliyete geçirdik. 3 adet toplamda 2 bin 550 kişi kapasiteli yeni yurtlar daha açacağız. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum inşa ettik. Eski stadyum yerine millet bahçesi yapıyoruz. Sağlıkta toplamda 1736 yataklı 16 hastaneyle birlikte 81 adet tesis kazandırdık. Kocaeli Şehir Hastanemizin yapımları devam ediyor. Şehir hastanemizi önümüzdeki yıl tamamlayıp hizmetinize sunuyoruz” dedi. 

ÇİFTÇİYE DEV DESTEK 

“Kocaelili çiftçilerimize toplamda 358 milyon lira tutarında tarımsal destek verdik” diyen Erdoğan “Son 17 yılda 5 yeni organize sanayi bölgesi, 5 teknopark, 118 AR-GE merkezi kulduk. 84 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. 128 bin iş yerimize 5 katrilyon liralık SGK prim teşviki verdik. Kocaeli ilçelerinin tamamına doğalgaz geldi mi? Dikkat edin, bunlar medeniyetin işaret fişekleridir. Bu CHP ne anlar bu işlerden? Bunlar bizi hava kirliliğine mahkum ettiler. İstanbul’a belediye başkanı olduğumuzda 50 bin eve doğalgaz gidiyordu. Ben cezaevine giderken 1 milyon 250 bin eve doğalgaz verdim. Şu anda İstanbul’da 6 milyon 650 bin eve doğalgaz veriyoruz” açıklamasında bulundu.   

Zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacak 

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kurtköy-Akyazı kesiminde yatırım tutarı 476 milyon dolar olan Kurtköy-Liman Kavşağı arası ile liman bağlantı yolunun TEM Kavşağı dahil kesimleri, liman bağlantı yolunun Köseler ve Demirciler mevkilerindeki sanayi sitelerinin otoyola bağlantıları daha önce gerçekleştirilmişti.  

Bu kesimde yer alan İstanbul Park Kavşağı ve Gebze OSB Kavşağı da hizmete sunuldu. Böylece Türkiye’nin en önemli organize sanayi bölgelerini içinde barındıran Kocaeli’nin Gebze ilçesinin Kuzey Marmara Otoyolu’na erişimi sağlandı. Ayrıca, Dilovası ve çevresindeki yerleşim yerlerinin ve sanayi sitelerinin de hem kendi aralarında hem de otoyolla bağlantıları kuruldu. 

Bu bölgedeki yoğun trafiğin güvenli ve konforlu şekilde Kuzey Marmara Otoyolu’na erişimi gerçekleşmiş oldu. Yürütülen çalışmalarla seyahat süreleri kısaltılırken, araçların çevreye bıraktıkları egzoz emisyonları azaltıldı, bakım-işletme giderlerinden tasarruf sağlandı. Akaryakıt ve amortisman giderlerindeki azalmayla ülke ekonomisine de artı değer oluşturuldu.