18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Yeni emeklilik sistemi 2019 nasıl olacak? Yeni emeklilik sistemi nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı bir televizyon programında Türkiye’de emeklilik sisteminin değişeceğini belirtti. Şimdi milyonlarca emekli vatandaş ve emekli olmayı bekleyenler, “‘Yeni emeklilik sistemi nedir? Yeni emeklilik sistemi 2019 nasıl olacak?’ sorularına yanıt arıyor. Yeni emeklilik sistemi ile ilgili gelişmeler anbean takip ediliyor. Bakan Albayrak yeni emeklilik sistemi ile ilgili, “Emeklilikle ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Tüm paydaşların memnun olduğu bir emeklilik sistemi ortaya koyacağız. Bu yıl içinde değişimi gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu. Peki, yeni emeklilik sistemi ne zaman Meclis’e gelecek? Yeni emeklilik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 14 Mayıs yeni emeklilik sistemi haberleri son dakika gelişmeleri haberimizin detaylarında…

14 Mayıs 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yeni emeklilik sistemi 2019 nasıl olacak? Yeni emeklilik sistemi nedir?

Yeni emeklilik sistemi ile ilgili araştırmalar vatandaşlar tarafından devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni emeklilik sistemi ile ilgili açıklamalarından sonra milyonlarca emekli ve emekli olacak olan vatandaş, ‘Yeni emeklilik sistemi nedir? Yeni emeklilik sistemi 2019 nasıl olacak?’ sorularına yanıt arıyor. Bakan Albayrak yeni emeklilik sistemi ile ilgili, “Emeklilikle ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Tüm paydaşların memnun olduğu bir emeklilik sistemi ortaya koyacağız. Bu yıl içinde değişimi gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu. Peki, yeni emeklilik sistemi ne zaman Meclis’e gelecek? Yeni emeklilik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte 14 Mayıs yeni emeklilik sistemi haberleri son dakika gelişmeleri haberimizin detaylarında…

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NE MECLİS’E GELECEK?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni emeklilik sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konunun ne zaman Meclis’e geleceği ile ilgili net bir tarih vermeyen Bakan Albayrak yeni emeklilik sistemi ile ilgili, “Bu yıl içinde değişimi gerçekleştireceğiz” dedi.

YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Canlı yayında emeklilik sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "Tüm paydaşların memnun olduğu bir emeklilik sistemi kurmak... Bu yıl içinde değişimi gerçekleştireceğiz." dedi.

İSTİHDAMDAKİ ARTIŞ

Demin de bahsettim, Türkiye tüm bu siyasi etkilerle 8 ay zor bir süreci geride bıraktı. Bugün ortaya koyulan tüm bu rakamlar, güven endeksi, sanayi verimlilik kapasite, son dönemde en iyi şekilde ilerlediği. İstihdam mart nisan istihdamına sosyal güvenlikte 520 bin giriş var, mayıs haziran daha da artacak.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILACAK

Turizmde 50 milyon kişi sayısı 35 milyar ile tüm zamanların rekorunu kıracağız. Tüm uçaklarla yeni havalimanında full kapasiteye geçmesiyle bu anlamda da çok yoğun katkı ortaya koyacağımız bir süreç var. Bol döviz bol istihdam süreci var. Ben çok rahatım, halkımızın da rahat olması lazım. İletişim algı sosyal medyasıyla oluşturulmaya çalışan tüm bu negatif bu resmi ortaya koymamız lazım. Birileri algı oluşturmaya çalışıyor.

"ENFLASYON ÇOK DEÜŞECEK Mİ"

Önümüzdeki üç beş ayda enflasyon çok sert şekilde aşağıya düşmeye devam edecek. Geçtiğimiz 4 ay zor bir 4 aydı, önümüzdeki dönemde enflasyonda ciddi kırılmalar olacak. Pozitif bir döneme giriyoruz. Ama içeride, dışarıda, sosyal medyada farklı medyada toplumsal birlik beraberliğe yönelik bir operasyon umudu kırmaya yönelik bir bombardıman var. Ben altını çiziyorum kese kağıdına vergi ona vergi buna vergi, bakanımız hemen yalanladı. Negatif bir bilgilendirme bombardımanı var. Mesainizin 24 saati bunların ortaya koyduğu bu algıyı silmeye yönelik olur.

 

"8 ay zor bir süreci geride bıraktı"

Demin de bahsettim, Türkiye tüm bu siyasi etkilerle 8 ay zor bir süreci geride bıraktı. Bugün ortaya koyulan tüm bu rakamlar, güven endeksi, sanayi verimlilik kapasite, son dönemde en iyi şekilde ilerlediği. İstihdam mart nisan istihdamına sosyal güvenlikte 520 bin giriş var, mayıs haziran daha da artacak.

Turizm'de tüm zamanların rekorunu kıracağız

Turizmde 50 milyon kişi sayısı 35 milyar ile tüm zamanların rekorunu kıracağız. Tüm uçaklarla yeni havalimanında full kapasiteye geçmesiyle bu anlamda da çok yoğun katkı ortaya koyacağımız bir süreç var. Bol döviz bol istihdam süreci var. Ben çok rahatım, halkımızın da rahat olması lazım. İletişim algı sosyal medyasıyla oluşturulmaya çalışan tüm bu negatif bu resmi ortaya koymamız lazım. Birileri algı oluşturmaya