6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın: Seracılık kredi paketi 2 yıla kadar ödemesiz 7 yıl vadeli olacak

TTB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 'Sera 100 birimlik bir yatırımsa 75 birimini biz yatırım kredisi olarak vereceğiz. Yatırımı bitirdik, bir de işletme kredisi vereceğiz. Bunu da 14 ay vadede vereceğiz. 10 milyon liraya kadar olan yatırımlarda Hazine ve Maliye Bakanlığının desteği var.' dedi.

AA8 Şubat 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın: Seracılık kredi paketi 2 yıla kadar ödemesiz 7 yıl vadeli olacak
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın seracılık paketini açıklıyor. Yatırımın yüzde 75'ine kadar toplamda 7 yıla kadar vade verilebilecek ve yüzde 8.25 faizle 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Aydın'ın açıklamaları şöyle:
 
Bu vade yatırım kredisi için. Total yatırım kredisi kurguladığınız seraya göre. İşletme kredisi de vereceğiz, onu 14'e böleceğiz. Ve burada o ürünlere göre daha piyasa koşullarıyla uygun işletme kredisi kredilendirmesini de yapmış olacağız. 
 
10 milyon TL'ye kadar yatırımlarda Hazine desteği olacak.
 
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, bBugünden itibaren kredi uygulaması başladığını duyurdu.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün TİM Delegeler Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada Ziraat Bankası'nın düşük faizli, Hazine tarafından sübvanse edilen seracılık kredisi sunacağını söylemişti.
 
Yüksek gıda fiyatlarına karşı kısa, orta ve uzun vadeli planların hayata geçirilmeye başlandığını belirten Bakan Albayrak, belediyelerin sebze meyve satışına haftaya başlayacağını söylemişti