6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

10 kişiden birisi bile resimde gizlenmiş yüzüğü bulamadı! 8 saniyede yüzüğü bulan dünya rekoru kırıyor!

Saatlerden oluşan optik illüzyon fotoğrafında 8 saniye içerisinde tektaş yüzüğü bulan kişilerin üstün zeka testini başarıyla geçtiği iddia ediliyor. Dünya çapında konuşulan optik illüzyon testi, çözmeye çalışanları oldukça zorluyor. Türkiye'de 10 kişiye uygulanan testte bir kişi bile resimde gizli yüzüğü bulamadı. Peki sen bu sürede yüzüğü bulabilir misin? İşte algıları alt üst eden zeka testi...

3 Şubat 2023 Cuma 17:12 - Güncelleme:
10 kişiden birisi bile resimde gizlenmiş yüzüğü bulamadı! 8 saniyede yüzüğü bulan dünya rekoru kırıyor!

Saatlerle dolu bu optik illüzyonda gizlenen yüzüğü bulmak neredeyse imkansız. Bu zorlu zeka oyununda 8 saniye içinde yüzüğü fark ederseniz rekor sahibi olabilirsiniz. Görselde saatlerin arasına gizlenmiş bir yüzük var. 10 kişi üzerinde yapılan çalışmaya göre yüzüğü 8 saniye veya daha kısa sürede fark edenlerin üstün zekaya sahip olduğu kanıtlandı. Bakalım zekayı zorlayan bu resimdeki yüzüğü bulabilecek misiniz?

8 SANİYEDE YÜZÜĞÜ BULUN!

Bu zeka testinde resimde gizlenmiş yüzüğü 8 saniyede bulmanız isteniyor. Söz konusu görseldeki saatlerin çeşitliliği ve yuvarlak objelerin göz yorması nedeniyle cevaba ulaşmak epeyce zorlaşıyor.

10 KİŞİDEN BİRİSİ BİLE BULAMADI!

Bu optik illüzyon resminde, saatler arasında gizli bir yüzük yer alıyor. 10 kişi üzerinde yapılan deneyde verilen sürede gizli yüzüğü 8 saniyede kimse bulamadı. Yüzüğü 8 saniye veya daha kısa sürede fark ederseniz, olağanüstü dikkat becerisine sahipsiniz demektir. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek gözlem becerilerinizi test edin!

Uzmanlar, bu optik illüzyon testini başarıyla geçenlerin üstün zekalı olduğunu söylüyor. Bu arada, beyin jimnastiği hayranları, rekor sürede resimde gizlenmiş yüzüğü bulmak için mücadele ederken bu zorlu bulmacadaki saatler kafa karıştırıyor. Hemen şimdi aşağıdaki görseli dikkatle inceleyip ve yüzüğü bulmaya çalışın.

Saatlerin arasında saklanan bir yüzüğü bulmanız için 8 saniyeniz var. Şimdi süre başladı...

Testi çözmeye çalışanlar saatlerin etrafını tararken, yüzüğün kusursuz bir şekilde aralarına karıştığını fark edebilirler. Ve yüzüğü tespit etmek inanılmaz derecede zor olduğu için yakından bakmanız gerekecek.

Yukarıda paylaşılan görsel, Birleşik Krallık'ın ünlü mücevher perakendecilerinden biri olan mücevher perakendecisi F.Hinds'e ait.

BULAMAYANLARA İPUCU!

Bu görüntüde, tüm görüntüyü yakalayan çeşitli saat ve saat tasarımlarını görebilirsiniz ancak dikkatle bakıldığında yüzüğü bulmak oldukça mümkün. Tabii bunu 8 saniyede yapabilmek oldukça zor. Bu kısa sürede yüzüğün nerede olduğunu göremediniz mi? İşte size bir ipucu: Resmin sol alt tarafına bakmalısınız.

İŞTE CEVAP

Yakından bakarsanız; Yüzüğün resmin sol alt tarafında sarı bir saatin yuvarlak kısmına geçmiş olduğunu fark edebilirsiniz. Mücadeleyi başarıyla tamamlayanlar, mükemmel gözlem becerileri için bir alkışı hak ediyor.

Zeka testi: Çemberin merkezinde gördüğünüz ilk renk ne tür bir dahi olduğunuzu ortaya koyuyor!