4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

10 kişiden sadece birisi ormanda gizlenmiş gizli geyiği görebiliyor! 20 saniyede geyiği bulan üstün zekalı!

Ağaçlar ve çalılardan oluşan bu optik illüzyon fotoğrafında ormanda gizlenen geyiği bulmak neredeyse imkansız. Bu zorlu zeka oyununda 20 saniye içinde geyiği fark edenlerin IQ'sunun daha yüksek olduğu kanıtlandı. Türkiye'de 10 kişiye uygulanan testte yalnızca bir kişi resimde gizli geyiği bulabildi. İşte algıları alt üst eden o görsel...

24 Ekim 2022 Pazartesi 12:41 - Güncelleme:
10 kişiden sadece birisi ormanda gizlenmiş gizli geyiği görebiliyor! 20 saniyede geyiği bulan üstün zekalı!

10 kişiye sorulan bu optik illüzuyon testinde sadece bir kişi resimde gizlenmiş geyiği görebildi. Sosyal medyada viral olan bu resimdeki geyik, dikkatli bakıldığında çok net görülebiliyor. Bu optik illüzyon testi ile ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olan kişilerin 20 saniyeden kısa bir sürede gizli geyiği görebildiği ortaya çıktı. Bakalım zeka ve algıları zorlayan bu resimdeki geyiği bulabilecek misiniz?

20 SANİYEDE ORMANDA SAKLANAN GEYİĞİ BULABİLECEK MİSİNİZ?

Görselde ormanda gizlenmiş bir geyik var. Yapılan bu deneyle, optik illüzyon testini başarıyla geçenlerin üstün zekalı olduğu ortaya çıktı. Yüksek IQ'ya sahip kişiler 20 saniye dolmadan ormanın içinde gizlenmiş geyiği görebiliyor.

20 saniye içerisinde geyiği bulan kişilerin üstün zeka testini başarıyla geçtiği iddia ediliyor. Optik illüzyonlar, netizenler arasında bir eğlence kaynağı olduğunun kanıtlanmasının yanı sıra, psikanaliz alanında bilimsel araştırmalar için birer araç olarak da hizmet eder.

Bazı araştırmalar, optik illüzyonların insan beyninin işleyişini anlamada yardımcı olduğunu öne sürüyor. Ayrıca, beyin için hafif egzersiz sağlayarak beyin fonksiyonlarınızı keskinleştirebilen gözlem becerilerinizi geliştirme potansiyeline sahiptir. Algı ve gözlem becerilerinizi test etmek için aşağıdaki görseli dikkatle inceleyip geyiği bulmaya çalışın.

Optik İllüzyon IQ Testini çözmeye çalışanlar ormanı tararken, geyiğin aslında açıkça göründüğünü fark edebilirler. Ağaçların rengiyle kamufle edildiği için gizlenmiş geyiği tespit etmek oldukça zor.

Geyiği tespit etmek zor olduğu için görsele yakından bakmanız gerekecek.

RESMİN BU KISMINA DİKKAT!

Resimde çok sayıda ağaç ve yeşillik bulunuyor. Üstelik geyiğin ağaçların gövdesiyle aynı renk olması kafa karıştırıyor. Ancak dikkatle bakıldığında geyiği bulmak oldukça mümkün. Tabii üstün zekalı olduğunuzu kanıtlamak için bunu 20 saniyede yapabilmek gerekiyor. Bu kısa sürede geyiğin nerede olduğunu göremediniz mi? İşte size bir ipucu: Resmin sağ tarafına bakmalısınız.

İŞTE CEVAP:

Evet, ormanın içine gizlenmiş geyiği bulabildiniz mi? Geyik resmin sol tarafında arkada yer alan ağaç gövdesinin önünde duruyor.

Geyiği 20 saniye içinde bulanlar kendilerine üstün zekalı diyebilirler.

Hiç kimse resimdeki tavşanı göremiyor! 30 saniyeden önce tavşanı bulanlar zeka küpü!

15 saniyede yılanı bulan dünya rekoru kırıyor! 10 kişiden birisi bile resimde gizlenmiş yılanı bulamadı

IQ optik illüzyon testinde gözünüzün önündeki yaramaz kediyi 20 saniyede bulamayacaksınız! Gören zeka küpü

Star Gazetesi