27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

4 saniyede gizli örümceği bulabilir misin? Sadece üstün zekalı insanlar çözebiliyor!

Sadece üstün zekalı bireylerin çözebildiği bu optik illüzyon görselinde saklanmış bir örümcek var. Ve bu örümceği 4 saniyede görebilenlerin, diğer insanlardan daha üstün bir zeka seviyesine sahip olduğu iddia ediliyor. Eğer siz de 6 saniyede görebilirseniz şahin gözleriniz var demektir. Bu tür zeka testleri, bireyin algı düzeylerinin belirlenmesinde ve gözlem becerilerinin geliştirilmesinde etkilidir. Bilim adamları, psikanaliz alanında bu tür zeka testlerini sıkça kullanıyor. Peki resimdeki örümceği verilen sürede bulabilir misiniz? İşte gözlem yeteneğinizi sınayabileceğiniz o test...

2 Ocak 2023 Pazartesi 15:31 - Güncelleme:
4 saniyede gizli örümceği bulabilir misin? Sadece üstün zekalı insanlar çözebiliyor!

Zeka testleri, yıllar içinde çok fazla popülerlik kazandı. Bu bej rengi bir halıyı andıran görselde gizlenmiş bir örümcek yer alıyor. Yalnızca üstün zekya ve mükemmel gözlem becerilerine sahip kişiler, verilen süre içinde zorluğun üstesinden gelebilir. Sen onlardan biri misin? Şimdi bu optik illüzyon resmiyle gözlem becerilerinizi ve zekanızı test edin. 4 saniyede gizli örümceği bulabilir misin? O halde geri sayım başlasın!

GİZLİ ÖRÜMCEĞİ 4 SANİYEDE GÖREBİLİR MİSİNİZ?

Bu resimde gizli bir örümcek var. Gizli örümceği 4 saniyede bulanlar, zeki olmanın da ötesinde... Şimdi bu optik illüzyon yarışmasıyla gözlem becerilerinizi test edin. Eğer bu halıda kamufle olmuş örümceği görebilirseniz, bir şahinin gözleri kadar keskin bakışlara sahipsiniz demektir.

Zamanlayıcınızı başlatın ve görsele odaklanın.

Yukarıdaki görsel, bej renkli bir halıyı andıran kırçıllı ve karışık desenden oluşuyor. Bu karmaşık desen, içinde 4 saniyede bulmanız gereken gizli bir örümcek barındırıyor.

Testin uygulandığı bazı kullanıcılar resimde bir örümcek olduğuna inanmayı reddederken, bazıları ise birden fazla örümcek olduğunu iddia etti. Halının içine kamufle edilmiş örümceği görebilirseniz, bir şahinin gözlerine sahipsiniz. Peki siz örümceği görebiliyor musunuz?

KAÇINIZ ÖRÜMCEĞİ GÖRDÜNÜZ?

Örümcek bej halının desenine karıştığı için ilk bakışta örümceğin fark edilmesi zor görünebilir. Resmi dikkatlice incelediğinizde örümceği net bir şekilde görebilirsiniz.

Acele edin, süre dolmak üzere...

Buradaki zorluk kolay zorluktadır ve bu nedenle süre kısalır ve ortalama gözlem becerisine sahip kişilerin gizli örümceği tespit etmesi 4 saniyeye ihtiyaç duyar.

İstisnai gözlem becerilerine sahip bireyler daha az zamanda gizli objeyi bulabilir.

Çoğu insan tarafından ürkütücü olan örümceği bulmakta zorlanıyorsanız, cevabı görmek için aşağı kaydırın.

Görüldüğü gibi; Örümcek görselin ortasına ustaca yerleştirilmiş durumda.

4 saniyede örümceği göremediyseniz endişelenmeyin.

Ortalama zekaya sahip insanlar örümceği 6-10 saniyede görebilmektedir.

Bu zeka testi için verilen 4 saniye, sadece rekoru kırmayı başaran anormal görüş becerisine sahip insanlar için geçerlidir.

Gözlem yeteneğiniz ne kadar gelişmiş? 12 saniyede üç zili bulun!