6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Azerbaycan'da TEKNOFEST gençliği! ''Başkan Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın kıymetini bilen bir gençlik geliyor''

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse, Azerbaycan ziyareti kapsamında gençlere, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği, Başkan Erdoğan, Selçuk Bayraktar ve SİHA/İHA'lar hakkında sorular yöneltti. Azerbaycanlı gençler, Başkan Erdoğan, Selçuk Bayraktar ve SİHA/İHA'lar hakkında memnuiyetini dile getirerek dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in ülkelerinde tekrar düzenlenmesini istedi. “Buradaki gençler tam bir TEKNOFEST kuşağı” diyen Köse, (Başkan) Recep Tayyip Erdoğan'ın Selçuk Bayraktar'ın ve Türk milletinin kıymetini bilen bir gençliğin Azerbaycan'da gümbür gümbür geldiğinin altını çizdi.

Star Gazetesi26 Nisan 2023 Çarşamba 10:00 - Güncelleme:
Azerbaycan'da TEKNOFEST gençliği! ''Başkan Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın kıymetini bilen bir gençlik geliyor''

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse, kardeş ülke Azerbaycan'ı ziyaret etti. Köse, ziyareti kapsamında Azerbaycan gençlerinden Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini, Başkan Erdoğan, Selçuk Bayraktar ve SİHA/İHA'lar üzerine demeçler aldı. Azerbaycan gençlerinin 'Türkiye' denince söyleyecek çok şeyleri olduğunu belirten Köse, Türkiye'deki Z kuşağı ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kuşağı üzerine gençlere sorular yöneltti.

"BURADAKİ GENÇLER TAM BİR TEKNOFEST KUŞAĞI"

Köse, Azerbaycanlı gençlerin, Başkan Erdoğan'ın "Millî teknoloji hamlemizin lokomotifi, yeni ufuklara açılmanın, geleceği tasarlamanın, en yeni teknolojilerin festivali..." diye nitelendirdiği TEKNOFEST'e çok merak duyduğunu belirtti. Yakup Köse, Azerbaycan gençlerinin her seferinde sözü, Baykar Teknoloji, SİHA, İHA, Togg ve Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine getirdiğini söyledi. Gençlerin Kahramanmaraş merkezli depremleri de unutmadığına dikkati çeken Köse, Türkiye'nin Karabağ için desteklerini Azerbaycan'ın da Türkiye için koştuğunu gençler tarafından unutulmadığını belirtti.

"Buradaki gençler tam bir TEKNOFEST kuşağı" diyen Köse, (Başkan) Recep Tayyip Erdoğan'ın Selçuk Bayraktar'ın ve Türk milletinin kıymetini bilen bir gençliğin Azerbaycan'da gümbür gümbür geldiğinin altını çizdi.

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gençler ile Türkiye'yi, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini konuştu. Azeri gençlerin Türkiye denince söyleyecekleri çok şeyleri olduğunu belirten Köse, buradaki gençlerin özellikle Karabağ Zaferi ve Türkiye'deki Kahramanmaraş merkezli depremlerden bahsettiğini söyledi.

"BAŞKAN ERDOĞAN YENİDEN SEÇİLMELİ"

Yakup Köse'nin 'Türkiye-Azerbaycan kardeşliği hakkında düşünceleriniz nelerdir?' sorusunu cevaplayan Azeri genç, "Türkiye Azerbaycan kardeşliği uzun süredir vardır. Bizim ülke ve Türkiye aynı fikirleri paylaşıyorlar ve hep yanımızda oluyorlar. Türkiye'de zelzele baş verdi. Bizim ülke Türkiye'ye yardıma gitti. Azerbaycan'da Karabağ Savaşı başladı sizin ülke bize yardıma koştu. İnşallah hep böyle devam edecek." dedi.

Türkiye'deki seçimlere ilişkin (Başkan) Recep Tayyip Erdoğan hakkında ne düşündüğü sorulan genç, "(Başkan) Recep Tayyip Erdoğan çok güzel bir siyasetçi, hem de başarılı bir devlet başkanı. Başkan Erdoğan yeniden seçilmeli." diye konuştu.

"SELÇUK BAYRAKTAR VE BAŞKAN ERDOĞAN İLE DAHA GÜZEL YERLERDE OLURUZ"

Karabağ Zaferinde büyük payı olan Baykar, SİHA, İHA ve Selçuk Bayraktar hakkında yöneltilen soruya Azeri genç, "Türkiye bize bu dövüşlerde (çatışmalarda) çok yardımcı oldu. Bizim arkadaşımız olan bu ülke bize bu silahlarla çok yardımcı oldu. Biz başka ülkelerden belki de bu silahları alamazdık. Ama kardeş ülke bize verdi. Bize yardım etti." ifadelerini kullandı. Türkiye'deki gelişen teknoloji ve Togg, TCG Anadolu hakkında konuşan Azeri genç, "Togg bizim Cumhurbaşkanımıza (İlham Aliyev) da hediye edildi. Kardeş ülkemizin böyle adımlar atması çok güzel, inşallah daha da güzelleri olur. İnşallah bizim ülkemiz ve Türkiye birlikte daha güzel adımlar atarlar. Selçuk Bayraktar ve Başkan Erdoğan ile daha güzel yerlerde oluruz." dedi.

Türkiye-Azerbaycan kardeşliği hakkında konuşan Azeri genç Yakup da, "Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ezelden beri vardır. Birçok şeyde birlikte olmuşlardır. Türkiye Azerbaycan bir birine hep destek oldu. Türkiye'de deprem oldu Azerbaycan koştu. Azerbaycan'da savaş oldu Türkiye koştu. Türkiye muharebe zamanı, Baykar'ın ürettiği Bayraktar SİHA'ları gönderdi. Onlar sayesinde çok büyük başarılar elde ettik. 40 günlük muharebenin uzun sürmemesini sebebi Bayraktar oldu. Türkiye'deki seçimler hakkındaki soruyu cevaplayan genç, "Bence Azerbaycan Türkiye kardeşliği için seçimleri Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması gerekiyor. Nedeni hem dini düşüncesi hem siyasi olarak büyük bir insan. Tüm dünya Azerbaycan Türkiye kardeşliğini Başkan Erdoğan ve İlham Aliyev sayesinde tanıdı." şeklinde konuşmasını sürdürdü.

"SELÇUK BAYRAKTAR ÇOK BÜYÜK BİR İNSAN"

"Başkan Erdoğan'dan önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye arasındaki fark nedir?" sorusuna yönelik Azeri genç, "Togg'un çıkması, gaz yatağının bulunması Türkiye için ekonomik olarak büyük bir kazanç olacak. Ekonomik olarak Togg büyük bir başarı." Diye veap verdi. Selçuk Bayraktar hakkında soruyu cevaplayan genç, "Selçuk Bayraktar çok büyük bir insan. Bayraktar sayesinde çok büyük bir başarı elde ettik. Bayraktar'ların olduğu TEKNOFEST Azerbaycan'ın tekrar düzenlenmesini istiyoruz. Türkiye'deki TEKNOFEST'e de gelmek istiyoruz." dedi. Selçuk Bayraktar'a mesaj ileten genç, "Teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çok büyük bir insan, hep yanımızda oldu hep yanında olalım inşallah." dedi.

Star Gazetesi Yazarı Köse'nin sorularını cevaplayan farklı bir genç ise, Türkiye-Azerbaycan kardeşliği hakkında, "Türkiye-Azerbaycan bir millet iki devlet. Muharebede bizim yanımızda en büyük kardeşimiz Türkiye oldu. Bizde her zaman Türkiye'nin yanındayız. Depremler oldu, Türkiye'nin başı sağ olsun canımızla malımızla mülkümüzle her zaman destek olduk." diye konuştu.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve Karabağ Savaşı'ndaki Bayraktar SİHA desteğine yönelik konuşan genç, "Karabağ muharebesinde askerdeydim. Allah hepsinden razı olsun." dedi. 14 Mayıs'taki seçimlere değinen genç, "Allah Başkan Erdoğan'ın yardımcısı olsun." direyerek konuşmasını bitirdi.

Star Gazetesi