19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İnanılmaz tok tutuyor! Canan Karatay 'Sahurda mutlaka tüketin' diye ısrarla tavsiye etti

Canan Karatay oruç tutanlara sahur için altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Karbonhidrattan kesinlikle uzak durulması gerektiğinin altını çizen Canan Karatay protein ağırlıklı beslenmeyi tavsiye etti. Ünlü diyetisyen, 'inanılmaz tok tutuyor' dediği yumurtanın sahurda mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Akşam5 Nisan 2022 Salı 00:39 - Güncelleme:
İnanılmaz tok tutuyor! Canan Karatay 'Sahurda mutlaka tüketin' diye ısrarla tavsiye etti

Türkiye'nin önemli doktorlarından Canan Karatay Ramazan ayında oruç tutanlara sahur için beslenme önerilerinde bulundu. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyi önermeyen Canan Karatay protein almanın önemine dikkat çekti.

CANAN KARATAY: SAHURDA MUTLAKA YUMURTA TÜKETİN

Ramazanda gün içerisinde oluşan açlığı geciktirmek ve vücudun dirençli olmasını sağlamak için protein alamız gerektiğini belirten Canan Karatay, "Sahurda mutlaka yumurta tüketin, inanılmaz tok tutuyor." dedi. Yumurtanın haşlama olarak tüketilmesini tavsiye eden Canan Karatay omlet ve menemen olarak da tüketilebileceğini belirtti.

CANAN KARATAY: FAYDALARI İNANILMAZ

Ünlü doktor sahurda kahvaltılık beslenmeyi önerirken tavsiye ettiği besinlerin faydalarını da şu şekilde sıralıyor: "Haşlanmış yumurta protein zengini. Kas ve beyin gelişimini sağlıyor. Zeytin sindirim sisteminin daha düzgün çalışmasını sağlar. Ceviz enerji verir. Beyin hücrelerini yeniler. Omega 3 yağ asitleri bağışıklığı güçlendirir."

Canan Karatay: Bu 3 besini yerseniz hasta bile olmazsınız