6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

George Soros açık açık çağrı yaptı: En büyük tehdit o, rejim değişmeli

Macar asıllı Amerikalı milyarder ve spekülatör George Soros, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, 'açık toplum' için dünyanın en büyük tehdidi olduğunu söyledi. Soros, Çin'de rejimin değiştirilmesi gerektiği çağrısı yaptı.

star.com.tr1 Şubat 2022 Salı 10:54 - Güncelleme:
George Soros açık açık çağrı yaptı: En büyük tehdit o, rejim değişmeli

Birçok ülkede meşru yönetimleri devirmek için grupları finanse ettiği ve ekonomik saldırılar gerçekleştirdiği belgelenen milyarder George Soros, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'nı 1936 Nazi Almanyası Olimpiyatlarıyla karşılaştırarak Pazartesi günü Çin Devlet Başkanı Şi Cinping yönetimin değiştirilmesi çağrısında bulundu.

Soros Hoover Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, Çin'i 'dünyanın en güçlü otoriter devleti' ve 'açık toplumların bugün karşı karşıya olduğu en büyük tehdit' olarak nitelendirdi.

Soros, Çin'in "1936'daki Nazi Almanyası gibi" yaklaşmakta olan Pekin Olimpiyat Oyunlarının "gösterişini" "sıkı kontrol sistemi için bir propaganda zaferi elde etmek için kullanmaya" çalışacağını iddia etti.

Serbest piyasa reformlarını başlatan eski Çin lideri Deng Şiaoping'in aksine Şi'yi "komünizme gerçek bir inanan" olarak nitelendirdi ve "Mao Zedong ve Vladimir Lenin'in onun idolleri olduğu" söyledi.

SOROS: EN BÜYÜK TEHDİT OLAN BU REJİM DEĞİŞMELİ

Soros konuşmasını Çin'de rejim değişikliği çağrısıyla bitirdi.

Milyarder, "Bu, bugün açık toplumlar, karşı karşıya oldukları en büyük tehdidi ortadan kaldırmalı, Çin'i istenen yönde hareket etmeye teşvik etmek için ellerinden gelen her şeyi yapmalılar." dedi.

Soros, Black Lives Matter, Planned Parenthood ve Türkiye'deki Gezi olayları da dahil olmak üzere ABD'de ve dünya çapında liberal ve solcu olayları destekleyen Açık Toplum Vakfı'nın kurucusu ve başkanıdır.

Ayrıca ABD bölge savcısı seçimlerinde de pozisyon alan Soros, seçimlere milyonlar akıttı. Soros destekli bu adaylardan bazıları şu anda Amerika'nın büyük şehirlerinde kovuşturmayı denetliyor.

star.com.tr

  • george soros
  • soros
  • gezi parkı
  • black lives matter