11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

İstanbul'da yakalanmıştı! ABD'den açıklama geldi: Vatandaşımız ama...

11 Kasım'da İstanbul Havalimanı'ndan sahte pasaportla Almanya'ya gitmek isteyen Suriye uyruklu bir yolcu yakalanmış, sahte pasaportun ABD'nin Beyrut Konsolosluğu'nda çalışan bir diplomata ait olduğu ve diplomatın 10 bin dolar karşılığında yolcuya sattığı ortaya çıkmıştı. ABD vatandaşının dün tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, 'Vatandaşımız ama, diplomat değil.' dedi.

star.com.tr23 Aralık 2021 Perşembe 12:15 - Güncelleme:
İstanbul'da yakalanmıştı! ABD'den açıklama geldi: Vatandaşımız ama...

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek için İstanbul Havalimanı'na gelen Suriye uyruklu R.S, kendi pasaportuyla pasaport kontrol noktasından geçtikten sonra, arındırılmış salonda ABD'nin Beyrut Konsolosluğunda diplomat olarak çalışan D.J.K ile buluştu.

Yolcu bekleme salonunda bir süre konuşan iki yolcu daha sonra bir tuvalete girdiler. ABD'li diplomatın burada kendisine ait hususi pasaportunu 10 bin dolar karşılığında Suriyeli yolcuya teslim ettiği tespit edildi.

Güvenlik kameraları tarafından yerleri tespit edilen iki yolcu polis tarafından yakalandı. Yapılan aramalarda ABD'li diplomatın üzerinden, diplomatik pasaportu ve zarfın içinde bulunan 10 bin dolar para ele geçirildi.

ABD İNKAR ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de tutuklanan kişinin ABD vatandaşı olduğunu kabul etti, ancak diplomat olduğunu reddetti.

Açıklamada, 'Bir ABD vatandaşımızın Türkiye'de gözaltına alındığını biliyoruz. Bu şahıs ABD diplomatı değil." ifadesi kullanılırken, konu hakkında ayrıntı vermekten kaçınıldı.

star.com.tr