26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mircea Lucescu'dan savaş itirafı! Ukrayna'dan ayrılık anlarını dakika dakika anlattı

Mircea Lucescu, Ukrayna'dan ayrılığının ardından açıklamalarda bulundu. Dinamo Kiev'de teknik direktörlük yapan Mircea Lucescu ülkeden ayrılmak istemediğini ancak çok uyarıldığını ve ayrılmak zorunda kaldığını belirtirken, 'Ukraynalılar gururlu bir millet. Uzun bir süre savaşacaklarını ve direneceklerini garanti edebilirim.' ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi27 Şubat 2022 Pazar 19:48 - Güncelleme:
Mircea Lucescu'dan savaş itirafı! Ukrayna'dan ayrılık anlarını dakika dakika anlattı

Mircea Lucescu, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'de teknik direktörlük yapıyordu. Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinden sonra ise ülkeden ayrılmayacağını belirten Mircea Lucescu kendisine yapılan uyarıların ardından ülkesi Romanya'ya gitti. Tecrübeli teknik direktör yaşadıklarını Romanya basınına anlattı.

İnanılmaz başarı! Hakan Çalhanoğlu Avrupa'yı fethetti

MİRCEA LUCESCU: KİEV'E GERİ DÖNMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Ülkesi Romanya'ya dönen Mircea Lucescu verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Eşim Nelly ve aile üyeleri, görüntüleri televizyonda gördü ve birkaç gün geri dönmem için bana yalvardı. Kulüp başkanı ve oyuncularla konuştuktan sonra ülkeden ayrılmayı isteksizce yaptım. Onlarla sürekli temas halindeyim, özellikle de oyuncuları aileleriyle birlikte Kiev'den uzaklaştırmanın bir yolunu bulmalıydım. Çoğunun birkaç çocuğu var.

Ukrayna televizyonu halkı rahatsız etmek istemedi ve savaşın görüntülerini yayınlamadı. Bilgi bana Romanya'daki akrabalardan ve dünyadaki birçok arkadaşımdan, hatta Brescia'dan geldi."

LUCESCU UKRAYNA'DAN MENAJERİNİN ARABASIYLA AYRILDI

Tecrübeli teknik adam Kiev'den ayrılışını şu sözlerle anlattı:

"Geceleri araba sürüyorduk ve ilk 100 kilometrede hız saatte 20 kilometreyi geçmedi. Amaç, 5 kilometrelik bir kuyruk bulduğumuz Moldova sınırına ulaşmaktı. Yolda neredeyse bir günümüzü 500 kilometre yol kat etmek için harcadık ama risklerden kaçınmanın tek yolu buydu.

Ukraynalılar gururlu bir millet, topraklarına çok bağlılar. Uzun bir süre savaşacaklarını ve direneceklerini garanti edebilirim. Rusya halkı, eminim, savaşa karşıdır. Moskova ve St. Petersburg'daki gösterilerin görüntülerini gördüm. Ukrayna'da bu operasyonu başlatan Rusya halkı değil, Başkan Putin'di. Bir ateşkes olmasını ve diplomasinin yapması gerekeni yapacağını umuyorum. Ne zaman olacağını bilmesem de Kiev'e dönmek ve Dinamo ile çalışmaya devam etmek için sabırsızlanıyorum.

Romanya'da normal hayata döndüğümü söyleyemem. Aklım ve kalbim Kiev'de, oyuncularımla ve orada kalan herkesle birlikteyim. Shakhtar'ın koçlarının Polonya üzerinden trenle Ukrayna'dan ayrılmaya çalıştıklarını biliyorum ama başarılı olamadılar. Ben daha şanslıyım ama onlarla birlikteyim. Ve Kiev'de kalanlarla birlikte..."

Star Gazetesi