8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Resimde hangi rakamı görüyorsun? Herkes farklı sayıyı görüyor!

Bu optik illüzyon testi sosyal medyayı birbirine kattı. Görsel zekayı test etmek için kontrast duyarlılığı düşürülen bu resimde bazı rakamlar yer alıyor. Bazıları fotoğrafta 3 haneli bir rakam görürken, bazıları ise 5 haneli farklı bir rakam görüyor. Uzmanlar, 100 kişiden sadece 4'ünün doğru sayıyı görebildiğini belirtiyor. Peki, siz hangi rakamı görüyorsunuz?

30 Ekim 2022 Pazar 17:29 - Güncelleme:
Resimde hangi rakamı görüyorsun? Herkes farklı sayıyı görüyor!

Bu optik illüzyon testinde herkesin gördüğü rakamlar, kontrast duyarlılığına göre farklılık gösteriyor. Görüntüdeki optik illüzyonda, spriallerden oluşan yuvarlağın içinde farklı rakamlardan oluşan bir sayı görüyorsunuz. Herkesin gördüğü sayı farklı olabiliyor. Ancak görseldeki rakam belli. Bakalım siz hangi sayıyı göreceksiniz?

RESİMDE HANGİ SAYIYI GÖRÜYORSUN?

Sosyal medyada viral olan bu siyah-beyaz bir resim içerisine gizlenmiş sayının ne olduğunu 100 kişiden sadece 4'ü bulabildi.

Öncelikle bu optik illüzyonda kaç haneli bir rakam olduğunu tespit etmek önem taşıyor.

Bu optik illüzyona daha yakından bakın ve resmin içindeki sayıyı bulmaya çalışın. Doğru rakamları bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüye gözlerinizi kısarak ve farklı yönlerden bakarsanız bu size yardımcı olabilir.

İŞTE GERÇEK RAKAM!

Kontrast duyarlılığı üzerinde oynayarak hazırlanan bu resimde 7 haneli bir rakam var.

Teste katılan kullanıcıların bir kısım '45283' sayısını gördüğünü belirtirken, diğer bir kısım sadece '528' görüyor. Peki aslında yuvarlağın içindeki rakam ne? İşte hafızayı zorlayan zeka testinin cevabı...

Resimde tam olarak "3452839" sayısı yazıyor.

Renk kontrasları veya usta çizimlerle üretilen optik illüzyon testleri görsel zekayı arttırarak hafıza egzersizi yapmayı sağlıyor.

Yapılan testle kullanıcılara, bu resimde bir sayı görüp görmedikleri ve eğer görüyorlarsa hangi sayı oldukları soruldu.

İnsan zekasına meydan okuyan test! Resimde kaç karpuz olduğunu bulan rekor kırıyor!

Koyunların arasına sızmış kurdu bulabilen dahi! Sürüdeki kurdu çobanlar bile göremedi!

  • optik illüzyon
  • optik illüzyon testi
  • zeka testi
  • sayı
  • rakam