20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Şaşkına çeviren uygulama; Kutup ayıları için hapishane kuruldu!

Dünyanın en medeni ülkelerinden biri olarak bilinen Kanada'da duyanları şaşkına çeviren bir uygulama mevcut. Evlere girip yemek çalan kutup ayıları tek tek yakalanarak hapishaneye atılıyor. İşte bu ilginç uygulamanın sebebi...

10 Haziran 2022 Cuma 16:53 - Güncelleme:
Şaşkına çeviren uygulama; Kutup ayıları için hapishane kuruldu!

Kanada'da yapılan bu uygulama, duyanları şaşkına çeviriyor. Kutup ayılarıyla meşhur ülke olan Kanada'da sıra dışı bir uygulamaya imza atıldı. Ülkenin Churchill kasabasında kutup ayıları için bir hapishane kuruldu. Bu uygulamanın sebebi ise ayıların evlere girip yemek çalması...

Kanada denince akla gelen ilk şeylerden biri Kutup Ayısıdır.

Verilere göre, dünyada 25 binden fazla kutup ayısı yaşıyor ve bunların yüzde altmışı Kanada'dadır. Öyle ki Kanada'nın Churchill kasabası "dünyanın kutup ayısı başkenti" olarak anılır.

Kanada'da yer alan Churchill isimli kasaba dünyanın en ilginç hapishanesine de ev sahipliği yapıyor. Kasabada insandan çok kutup ayısı yaşıyor.

Kanada'nın simgesi ve nesli tükenme tehlikesi altında olan kutup ayıları her yıl sonbaharda burada Churchill kasabasında toplanır. Ekim ve kasım aylarında ayıların göç rotasında olan Churchill kasabasının nüfusu 800. Bu aylarda ise Ayı nüfusu bunun yaklaşık iki katına kadar çıkıyor.

KUTUP AYILARI HAPSE ATILIYOR!

Kış göç döneminde 2 katına yaklaşan kutup ayı nüfusunun artışını ve kasaba halkının huzurunun bozulmasını engellemek amacıyla kutup ayıları için hapishaneler kuruldu.

Eskiden uçak hangarı olarak kullanılan yapılar, sonbahar aylarında kasabadan geçerken evlere girip yiyecek çalan kutup ayıları için hapishaneye çevrildi.

Kutup ayısı hapishanesi 28 hücreye sahip. Sorunlu kutup ayıları burada 30 gün tutuluyor ve burada sadece su ve kar ile besleniyorlar. Bu uygulama ile ayıların şehre inmeleri engellenmeye çalışılıyor.

Hindistan'da hayrete düşüren görüntü! Yaralı maymun, yavrusuyla birlikte veterinere gitti