29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türkiye ambargoya meydan okuyor! Bayraktar TB2'lerin yeni adresi resmen belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk'un satın aldığı Bayraktar TB2 teknolojilerini bir ülke daha teslim aldı. Kanada'nın ambargosuna karşı ihracat başarısını koruyan Bayraktar TB2 teknolojisinin yeni durağı Afrika ülkesi Mali oldu. Mali devlet televizyonu ORTM, Bayraktar TB2'lerin Savunma Bakanı Sadio Camara'ya sunulduğunu gösteren görüntüleri yayınladı.

Star Gazetesi5 Ocak 2023 Perşembe 02:38 - Güncelleme:
Türkiye ambargoya meydan okuyor! Bayraktar TB2'lerin yeni adresi resmen belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk'un satın aldığı Bayraktar TB2'lerin yeni adresi Afrika ülkesi Mali oldu. Mali devlet televizyonu ORTM, Bayraktar TB2'lerin Savunma Bakanı Sadio Camara'ya sunulduğunu gösteren görüntüleri yayınladı. Ülke basınında yer alan diğer haberlerde ise, Mali'ye teslim edilen Bayraktar TB2 sistemlerinin Kanada'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı ambargo sonrası geliştirilen ve bu teknolojilere entegre edilen ASELSAN CATS sistemiyle ülkeye geldiği bilgisi yer aldı.

BAYRAKTAR TB2'LERİN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Mali, isyanla mücadele yeteneklerini güçlendirmek için Türkiye'den Bayraktar TB2 savaş uçağı alan en son ülke oldu. 22 Aralık'ta Mali devlet televizyonu ORTM, Mopti bölgesindeki bir hava üssünde yeni teslim edilen en az 2 Bayraktar TB2 insansız hava aracı ve bir mobil yer kontrol istasyonunun Savunma Bakanı Sadio Camara'ya sunulduğunu gösteren görüntüleri yayınladı.

Videoda, Mali'nin orta bölgesindeki Sévaré hava üssünden Türk yapımı Bayraktar TB2 insansız hava aracının çalıştırıldığı görüldü. Görüntülerde ayrıca yer kontrol istasyonunu işleten ekip ve dronun ISR yetenekleri de gösterildi.

DİKKAT ÇEKEN AMBARGO DETAYI

Ayrıca ülke basınında yer alan haberde, Mali Hava Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar TB2'lerin Kanada'nın L3 Wescam MX-15 kamerasının Türkiye'ye ihracatını engellemesinin ardından yerini alan Türk yapımı ASELSAN CATS kamera sistemiyle donatıldığı bildirildi.

Öte yandan haberin devamında, Wescam MX-15 kamerasının Kanada'dan Türkiye'ye ihracatının geçtiğimiz yıl Kanada hükümeti tarafından engellenmesinin ardından Bayraktar TB2'lerde müşteriler aksini tercih etmedikçe artık ASELSAN CATS kamerası kullanıldığı yazdı.

Konu bağlamında Etiyopya'nın satın aldığı Bayraktar TB2'lerde de Kanadalı Wescam MX-15 kamera yerine CATS kamerası kullanıyor.

Star Gazetesi