27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Kiptaş tarihi kampanyaya % 20 indirimle katıldı

‘Güçlü Türkiye için’ konut kampanyasına ‘Biz de varız’ diyen Kiptaş, uzun vadeli konut satışının yanı sıra, peşin alımda yüzde 20 indirim avantajı sağlıyor. Genel Müdür Yıldırım “600 bin liralık ev 480 bin liraya alınabilecek” dedi.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kiptaş tarihi kampanyaya % 20 indirimle katıldı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Emlak Konut GYO’nun 1 Şubat’ta başlattığı ‘Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ kampanyasından ilham alarak ‘Güçlü Türkiye İçin’ kampanyasını düzenlediklerini belirtti. Bu kapsamda ellerindeki 650 bitmiş konutu 20 yıl vadeye kadar satışa çıkardıklarını söyleyen Yıldırım “İlk defa peşin alımlarda yüzde 20 indirim imkanı getirdik. Böylece vatandaş 600 bin liralık daireyi 480 bin liraya alıp oturabilecek” dedi. ‘Güçlü Türkiye İçin’ kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan  Yıldırım, Vaditepe Bahçeşehir ve Venezia Mega projeleri ile 20 yıl vadeli konut sahibi olma kampanyasını hayata geçirdiklerini söyledi. Yıldırım, KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen her iki projede de teslime hazır konutların alıcılarına büyük avantaj sağlandığını söyledi.

MORTGAGE’LA ALAKASI YOK               

“Bundan evvel Emlak Konut GYO 20 yıl vadeyi ortaya koydu. Biz de bundan ilham alarak elimizdeki 650 bitmiş konutu 20 yıl vadeye kadar satışa çıkardık”diyen Yıldırım “60 aya vade farksız, 120 aya yüzde 0.45, 240 aya ise yüzde 0.79 vade farkıyla konut kredisi imkanının yanı sıra KİPTAŞ, yatırımcılara peşin alımlarda yüzde 20 indirim avantajı da sunuyor” diye konuştu.        

Yıldırım, mortgage kredilerine de değinerek, “Mortgage yasasına karşı olanlardan birisiydim. Ancak bizim sistemimiz ABD’deki gibi değil. Vatandaş ile birebir ve direkt bir sistem. Mortgage ile alakası yok. Çünkü Türkiye’de ev ve araba sahibi olmak vatandaş için önemli. Onu sahiplenmek için de varını yoğunu ortaya koyarak ödemesini yapıyor. Bilhassa konutta bir problem olmuyor. Ben 18 yıldır buradayım. Geri dönüş anlamında ödenmeyen sayısı 75 bin konuttan en fazla 15-20 tanedir. Onun için 20 yıl vade mortgage sistemiyle alakalı değil. Vatandaşın ödemesini kolaylaştırıcı, bankalar biraz imkan sağlıyor, satıcılar imkan sağlayarak 20 yıl krediyi getirdik” dedi. 

MEMURA KONUT GELİYOR

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul’un en büyük dönüşüm projesi olacak Esenler projesini 1-2 ay içinde tanıtacaklarını, İstanbul’un, deprem riskinden dolayı bu projeye ciddi ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu yıl Süleymaniye Yenileme Alanı projesini de hayata geçireceklerini belirten Yıldırım, sosyal konuta ihtiyacın çok fazla olduğun ir çalışmamız var. Ucuz arsa temini yapma imkanımız var. Birkaç yerden aldık. Bunun yüzde 80’i sosyal konut olacak. Bir de memur konutları yapacağız. Memur konutlarına İstanbul’da oturan bütün memurlar katılıyor. Avantajlı fiyatlar oluyor” dedi.