1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Cari açığın ilacı yabancıya konut satışı

Türkiye’de yabancıya konut satışlarının doğrudan döviz girişi anlamında ekonomiye büyük fayda sağladığını söyleyen ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan “Açıklanan resmi istatistikler de bu faydayı ispatlar nitelikte” dedi.

10 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cari açığın ilacı yabancıya konut satışı

Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı yabancıya konut satışı verilerini değerlendirdi. Mütekabiliyet Yasası’nın yürürlüğe girmesinden sonra Türkiye’de yabancıya konut satışının ekonomiye doğrudan fayda sağladığını söyleyen Baygan, güney illerinin yabancıların radarında olduğunu söyledi. Baygan “TÜİK verilerine baktığımızda uluslararası doğrudan yatırım girişlerinde gayrimenkuldeki artış dikkat çekiyor. Türkiye’ye ocak-temmuz döneminde 7. 9 milyar dolar giriş olurken, gayrimenkul sektörü tek başına 2. 4 milyar dolar getirdi. 2013 yılının aynı döneminde 1.5 milyar dolar getirişi olan sektöre yabancı yatırım girişi yüzde 63. 9 yükseldi. Bu rakamların artırılması cari açık sorununun çözümüne de olumlu katkı sağlayacaktır. Türk gayrimenkul sektörünün yabancıların radarında olduğunu söylemek yanlış olmaz” diye konuştu.

Öncelikli tercih Antalya

Yabancıların Türkiye’den ev alırken ilk tercihinin Antalya olduğuna dikkat çeken Mustafa Baygan, en çok ilginin Antalya’dan sonra İstanbul’a geldiğini hatırlattı. Baygan “İstanbul’u 753 konut ile Aydın, 688 konut ile Muğla ve 587 konut ile Bursa izledi” dedi.