1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

ERA Türkiye Cannes’dan ödülle döndü

Gayrimenkul danışmalık şirketi ERA Türkiye, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ‘ERA Avrupa Ödül Gecesi’nde ödüle layık oldu.

Birol Keleş15 Şubat 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
ERA Türkiye Cannes’dan ödülle döndü

Gayrimenkul danışmalık şirketi ERA Türkiye, geçtiğimiz salı günü Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ‘ERA Avrupa Ödül Gecesi’nde ödüle layık görüldü. Yapılan törende ERA Türkiye’nin en başarılı ofisi, Era Koç Broker’ı Hüseyin Karakoç oldu. Tören öncesi gazetecilerle biraraya gelen ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, ERA Avrupa’nın araştırmasına göre önceki yıl en fazla konut alımının 1 milyon 110 bin 280 işlemle Türkiye’de gerçekleştiğini belirterek Türkiye’nin, gayrimenkul sektöründeki gelişiminin Avrupa’da da dikkat çektiğini söyledi. Ekşioğlu “ERA Türkiye, Avrupa’nın nabzını tutuyor. 2012 yılında, Türkiye pazarına giriş yaptığımızda bu günleri görebileceğimiz umudunu taşıyorduk. 2 yıl içerisinde hızla büyüdük. 500’e yakın ERA ofisinin bulunduğu Fransa’da ERA dikkat çekiyor. Biz de 35 olan franchise ofis ağımızı 2023’e kadar 850’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Potansiyel yüksek

ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ekşioğlu Türkiye’nin konut potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek “Türkiye’de ev fiyatları Avrupa’nın 8 kat altında. İnsanların gelir düzeyindeki artış dikkate alınırsa sektörün de önü açık” dedi. ERA Türkiye olarak ERA Avrupa’nın en iyi profesyonellerinin ödüllendirildiği törende ödüle layık görüldüklerini de belirten Ekşioğlu “ERA Global’in dünyadaki 40 yılı aşkın marka gücü desteğini arkamıza alarak sektörde farklı bir bakış açısı, yenilikçi yaklaşım ile hedeflerimize hızla ilerliyoruz” dedi.

Türkiye’de ortalama ev fiyatı 175 bin TL

Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı sektörünün önemli markalarından Amerika merkezli ERA’nın yaptığı konut fiyat araştırması, Türkiye’deki ortalama ev fiyatlarını hakkında fikir veriyor. Avrupa başkentlerindeki ortalama ev fiyatını araştırmak üzere yapılan çalışmada Türkiye’de ortalama 100 metrekarelik bir evin fiyatının 175 bin lira olduğu ortaya çıktı. Avrupa başkentlerinin araştırıldığı çalışmada Ankara özelinde ortalama ev fiyatı 197 bin lira olurken bu rakam İstanbul’da ise 234 bin lira olarak açıklandı. Ankara’daki ortalama ev fiyatı Avrupa başkentlerine kıyasla Sofya’dan sonra en düşük ikinci rakam olurken, en pahalı şehir, 1 milyon 600 bin Euro ortalamayla İsviçre’nin başkenti Bern oldu.