29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İSTOÇ bölgenin en büyük oteline işletmeci arıyor

İSTOÇ Ticaret Merkezi bünyesinde yapımı devam eden alışveriş merkezi ve 34 katlı 400 odalı otele işletmeci aranıyor. Otelin daha çok Anadolu’dan gelen işadamlarını ağırlaması hedefleniyor

28 Eylül 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İSTOÇ bölgenin en büyük oteline işletmeci arıyor

BAğcılAr’dA konumlandırılan İSTOÇ Ticaret Merkezi, bünyesindeki alışveriş merkezi ve otel için işletmeci bulma aşamasına geldi. 34 katlı 400 odalı otel ve 95 bin metrekare kullanım alanı olan AVM’nin kaba inşaatı tamamlandı. Projeyle ilgili bilgi veren İSTOÇ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gönül şunları söyledi: “Arsa hariç şu ana kadar 30 milyon dolar yatırımın yapılan otel 400 odalı ve 800 yatak kapasitesiyle bölgenin en büyük oteli olacak. Bölgenin dairesel konseptli ilk oteli olacak ve özellikle Anadolu’dan gelen işadamlarından talep bekliyoruz. 4 yıldızlı inşa edilen otel için işletmeci adaylarıyla görüşüyoruz. 137 mağazanın olacağı 95 bin metrekarelik kullanım alanına sahip AVM’de ise mağazaların büyüklüğünün 45 metrekare ile 137 metrekare arasında. Üyelerimiz arasında AVM’lerde mağazaları olan pek çok perakendeci var, istesek çok kısa bir zamanda üyelerimizle bu AVM’yi zücaciye sektöründeki firmalara doldurabiliriz. Ancak karma konseptte farklı sektörlerden mağazaların olacağı bir AVM olsun istiyoruz. Bu nedenle işletmeyi dışarıya vermek istiyoruz.” Otoda 200 dükkan kaldı Oto Ticaret Merkezi’nde 850 dükkan olduğunu bunlardan 650 tanesinin üyelere verildiğini aktaran Mustafa Gönül, projede satılmayı bekleyen sadece 200 dükkan kaldığını söyledi.Büyüklükleri 400 metrekareyi bulan ve 100 dönüm üzerinde yer alan Oto Ticaret Merkezi’ndeki dükkanların metrekare satış fiyatının 2 bin 750 TL ile 3 bin 500 TL arasında olduğunu kaydeden Gönül “İç dekorasyonu yapılmış dükkanlara satın alanlar tapusunu alıp hemen taşınabilir. Doluluk oranı yüzde 85 seviyesinde olan İSTOÇ Oto Sanayi’de 2 bin 500 araçlık kapalı otopark ve 2 bin 500 araçlık teşhir alanı yer alıyor” dedi. Gönül, İSTOÇ olarak üyeleri için yine İSTOÇ Ticaret Merkezi içinde 4 yeni plaza yaptıklarını da sözlerine ekledi.

GECİKME BİTTİ ENGELLER AŞILDI

2006 yılında kaba inşaatı tamamlanan projede bu yıl içinde ise çatı ve cephe kaplama işleri başlatıldı. 20014’ün sonunda bu işlemlerin bitirileceği projenin işletilmesi ise dışarıya verilecek. Projedeki gecikmenin üyelerin karar verme sürecinden kaynaklandığını anlatan Gönül “11 yönetim kurulu üyemizin aldığı karar 3 bin 950 üyeli Genel Kurul’dan geçiyor. Bu nedenle yatırımlar ın sonuçlandırılması zaman alıyor. Ayrıca askeri bölgeye yakınlığı nedeniyle 34 katın bir ara sıkıntı yarattığını ancak çevredeki başka yüksek projelerin devreye girmesiyle bu engel aşıldı” dedi.