30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Mar Yapı ve Rotana’dan Basın ekspres’e yeni proje

Güneşli’deki yatırımlarına 30 katlı otel ve rezidans kulesi ‘Tri G’ ile devam eden Mar Yapı, bu kez Ortadoğulu Rotana ile ortaklık yaptı. Rotana’nın işletmesini yapacağı projede şirketin payı ise yüzde 40 olarak belirlendi.

2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mar Yapı ve Rotana’dan Basın ekspres’e yeni proje

Güneşli Konutları, G Plus, Divan Residence at G Plus ve G Marin Managed By Divan projelerinden sonra Tri G projesinin lansmanını gerçekleştiren Mar Yapı, projeyi düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıttı. Körfez’in en büyük otel zincirlerinden biri olan Rotana ile yapılan görüşmeler sonucunda sermaye ortaklığı ile hayata geçirilmesine karar verilen ‘Tri G Rotana’ projesinde, Mar Yapı yüzde 60, Rotana ise yüzde 40 paya sahip olacak. 7 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilmesi planlanan proje, 8 katta 152 odalı bir centro otel, 17 katta toplam 153 adet rezidans, ticari alan ve sosyal tesislerden oluşuyor. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök yaptığı açıklamada “Rotana ağırlama sektöründe bölgede öncü konumda bir firma. Anlaşma aynı zamanda ekonomiye katkısı bakımından da değerli” dedi.

Varlığını pekiştirecek

Rotana’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al Nowais ise “Türkiye, Rotana için kritik öneme sahip büyüyen bir pazar. Biz de Mar Yapı ile bu ülkedeki varlığımızı kuvvetlendirmek adına ‘Tri G Rotana’ projesine imza atmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

KÖRFEZ DE DE TANITILACAK

Güneşli’de yaşam merkezlerine yakın bir lokasyonda bulunan Tri G Rotana, D100 ve TEM otoyolunu birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde konumlanıyor. Basın Ekspres Yolu aynı zamanda Atatürk Havalimanı’nı şehre bağlayarak kente akışı sağlarken, üzerinden günde 200 bin aracın geçtiği bağlantı yolu olma özelliğini taşıyor. 2016’nın son çeyreğinde misafirlerini kabul etmeye başlayacak olan Tri G Rotana, önümüzdeki aylarda Dubai’de Körfez yatırımcılarının beğenisine sunulacak.

KİRA GARANTİLİ REZİDANS

iki yıllık kira garantisiyle sunulan Tri G rezidansları ön talep almaya başladı. Rezidansların bir başka önemli özelliği ise yatırımcılar tarafından istenirse Rotana’nın farklı ülkelerde de kullanılan havuz sistemi ‘otel apartmanları’na dahil edilebiliyor olması. Böylece daireler projede bulunan otel odaları gibi kullanılabilecek. Tri G Rotana’da ticari alanlar ise tek bir katta bulunuyor ve 2 bin 500 metrekareden oluşuyor