28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Yeni düzenlemelerle sektör hareketlenecek

Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul dün tanıtıldı. Toplantıda konuşan Emlak Konut Genel Müdürü Kurum “Yeni düzenlemelerle sektör daha da hareketlenecek”dedi.

Birol Keleş23 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Yeni düzenlemelerle  sektör hareketlenecek

Emlak Konut GYO güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme’de hayata geçirdiği Büyükyalı İstanbul tanıtıldı. Büyükyalı İstanbul projesinin tanıtımında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son yapılan KDV düzenlemesinin ardından önceki gün de konut kredilerinde yüzde 75’lik banka kredisi oranının yüzde 80’e çıkarıldığını, bu artışın konut sektörünü, satışlarını hareketlendirecek bir düzenleme olduğunu belirtti.

Kurum “Tapu harçlarında, KDV rayiçlerinde de gerekli düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz ve yapılacağına inanıyoruz” dedi. Kurum, geçen ay başlattıkları kampanyada ağustos sonu itibarıyla 2 bin 547 bağımsız bölüm karşılığı yaklaşık 2 milyar liralık ciro elde ettiklerini, bu cironun temmuz ayında Türkiye’de yaşanan darbe girişimine, 2016’daki sıkıntılara rağmen ilk 7 aya eş değer bir satış olduğunu söyledi. Gelen yoğun talep üzerine kampanyayı belli kota ölçüsünde yıl sonuna kadar uzattıklarını belirten Kurum “Büyükyalı Projesi de lansmanla birlikte aslında bu kampanyaya dahil olmuş oldu. Sanırım bu segmentte de böyle bir kampanya ilk defa oluyordur” diye konuştu. Kurum, Büyükyalı İstanbul projesinin içinde 9 tane tescilli eser olduğunu kaydederek, Bu konuda hem biz hem de proje ortakları çok hassas.Siluet açısından ne taraftan bakarsanız bakın, Tarihi Yarımada silüetini bozmayacak. O anlamda da bölgeye değer katacak bir proje” dedi.

FİYATLAR 1 MİLYON LİRADAN BAŞLIYOR 

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık da Büyükyalı’nın, dünyadaki farklı örnekleri inceleyerek İstanbul’a yakışacak güzellikte bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade ederek, “Büyükyalı’da, sadece beton bloklardan oluşan apartmanlar yapmıyoruz. Yeni bir yaşam deneyimi inşa ediyoruz. Projede 2019 sonunda yaşamın başlaması planlanıyor” dedi. Projede fiyatların TL üzerinden olacağını belirten Akbalık, fiyatların 1 milyon liradan başlayacağını, metrekare birim fiyatlarının 13-15 bin liradan başlayıp 23-25 bin liraya çıktığını söyledi. Emlak Konut kampanyası kapsamında satılacak bölümün sınırlı sayıda olduğunu belirten Akbalık, ‘Projenin başlama esnasında bir define ile karşılaşıldı mı?’ sorusuna da ‘Burada defineyi daire alanlar kazanacak’ karşılığını verdi.