27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

15 Temmuz gazisi kahramanını arıyor 

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan Abdurrahman Kafkas, o gün kendisini sırtında taşıyarak kurtaran kahramanını bulmak istiyor. 

12 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
15 Temmuz gazisi kahramanını arıyor 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde helikopterden açılan ateş sonucu yaralanan, vücudunda hala 21 şarapnel parçası bulunan 24 yaşındaki Abdurrahman Kafkas, o gün kendisini sırtında taşıyıp durdurduğu araçla hastaneye götürerek hayatını kurtaran kişiye ulaşmak istiyor. 

Darbe girişimi sırasında televizyonda izlediği haberler üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bulunduğu Beştepe’ye giden Kafkas bu sırada bir helikopterden ateş açılması sonucu her iki ayağına mermi isabet ettiğini söyledi. Kafkas “Başta vurulduğumu anlamadım ve koşmaya başladım” dedi. 

GÖZLERİ GÖRMEDİ

Kafkas “Ağabeyimi aradım ve vurulduğumu söyledim. Ağabeyim, üzerimdeki tişörtü çıkarıp bacağıma sarmamı istedi. Bacaklarıma baktım ve hangi bacağımı saracağıma karar veremedim. Arkamda koşan birinden yardım istedim, birlikte bacağımı sardık ve olay yerinden uzaklaştık. Daha sonra görememeye başladım. O kişi, bir araç durdurdu ve beni hastaneye götürdü” diye konuştu. 

‘DAHA DİK YAŞIYORUM’

Vücudunda şarapnel parçalarıyla yaşadığını anlatan Kafkas “Normal bir insana göre daha fazla yoruluyorum. Haliyle bazen ağrılar, acılar oluyor ama ben sağlıklı olsaydım da vatanımıza farklı şeyler olsaydı bunun hiçbir anlamı yoktu. 15 Temmuz öncesine göre daha onurlu, daha dik yaşıyorum. Vücuduma 22 şarapnel parçasının isabet ettiğini biliyorduk. Bunun 2 tanesi alınmıştı. Yaklaşık 1-2 ay önce baş ağrısı sebebiyle doktora gittim. Başımda da ufak bir şarapnel parçası olduğunu öğrendik. Vücudumdaşu an 21 şarapnel parçası var” dedi. 

Kafkas, kendisine yardım eden kişiyi aramaya devam ettiğini vurgulayarak “Defalarca canlı yayına çıktım, gazetelerde haberler yapıldı ama herhangi bir sonuca varamadık. Devlet büyüklerimizden ricam o gün canımı kurtaran ağabeyi bulmak istiyorum. İsmini ‘Harun’ diye hatırlıyorum. 5-10 dakika daha müdahale edilemeseydi burada olmayabilirdim. Onunla tanışıp kendisine teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.