28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? 4 gün sokağa çıkma yasağı ne zaman? Başkan Erdoğan açıkladı

19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı olup olmadığı merak konusu oldu. Koronavirüs salgın sürecinde normalleşme sürecenin ilk haftası sona erdi. Vatandaşlar 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunu araştırıyor. Ülkemizde hafta sonları 24 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ediyor. Peki önümüzdeki hafta yani 16,17,18 ve 19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalık olarak topladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte '19 Mayıs 2020 sokağa çıkma yasağı var mı?' sorusunun cevabı...

12 Mayıs 2020 Salı 10:24 - Güncelleme:
19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? 4 gün sokağa çıkma yasağı ne zaman? Başkan Erdoğan açıkladı

19 Mayıs'ta ve öncesindeki 3 günü de içine alan 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak olması gündeme geldi. 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı? Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle bu yıl bayramlarda, salgının bulaş rüskini azaltmak amacıyla sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. 19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı olacak mı? 19 Mayıs 2020 sokağa çıkma yasağı var mı? soruları merak ediliyor.  19 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı konusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası nihai kararı açıkladı. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili merak edilenler haberimizde.

19 MAYIS’TA 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Bilindiği üzere daha önce 23 Nisan ve 1 Mayıs gibi resmi tatil olan günler hafta sonları ile birleştirilerek sokağa çıkma kısıtlaması kapsamına alınmıştı.

19 Mayıs tarihinin salı gününe denk gelmesi nedeniyle bu hafta 16, 17 , 18, 19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı olacak.

19 Mayıs 2020'de tarihi ve hafta sonu günlerini kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağı hakkında resmi açıklamayı Başkan Erdoğan yaptı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında 19 Mayıs’la birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 4 güne uzatılmasına karar verildi. 

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacaktır." bilgisini verdi.

Başkan Erdoğan, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ'a giriş çıkış sınırlandırılmasının kaldırıldığını söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE DEVAM EDECEK?

Seyahat kısıtlaması kaldırılan iller, ilk etapta Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla olarak ilk etapta açıklanmıştı. Son açıklamaya göre ise, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ'da kısıtlama kaldırıldı.

Bazı illerde seyahat yasağının kaldırılmasının ardından gözler sokağa çıkma yasağına çevrildi.

4 günlük sokağa çıkma yasağının seyahat yasağının devam ettiği Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta olacağı öngörülüyor.

Konuyla ilgili detaylar sokağa çıkma yasağı genelgesi ile belli olacak.

AVM VE KUAFÖRLER AÇILDI

Alışveriş merkezleri ve kuaförler bugün sınırlı hizmet vermeye başlıyor. Türkiye'deki AVM'lerin 4'te 3'ü bugün kapılarını açarken maskesiz müşteri alınmayacak. AVM'lerde 10 metrekareye 1 müşteri prensibi ile hizmet verilecek. Kuaförler randevusuz müşteri kabul etmezken, koltuklar arasında birer koltuk boşluk bırakılarak hizmet verilecek.

Buna göre bugün itibariyle ikinci bir düzenlemeye kadar AVM'lerde şu kurallar geçerli olacak:

*Maskesiz müşteri AVM’ye alınmayacak.

*Müşteriler AVM'ye girmeden önce ateşleri ölçülecek.

*AVM'ler termal kamera ile izlenecek, vücut ısısı yüksek olan tespit edilebilecek.

*Müşterilerin mağazalarda 2 metre sosyal mesafe kuralına uyması sağlanacak.

*AVM'lerde her 10 metrekareye bir müşteri kabul edilecek şekilde içeri insan alınacak.

*Yürüyen merdivenlerin her bir saatte bir dezenfekte edilmesine özen gösterilecek.

*AVM içindeki sinema salonları, spor salonları, restoranlar ve kuaförler kapalı kalacak.

KUAFÖRLER VE GÜZELLİK SALONLARI

Öte yandan uzun süredir kapalı olan kuaförler ve güzellik salonları da bugün itibarıyla yeni önlemlerle açılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tedbirlere göre kuaförler ve güzellik salonlarında yeni dönemin kuralları şöyle:

*Müşteriler randevu ile kabul edilecek.

*Müşterilere olabildiğince az personel ile hizmet verilecek.

*Kuaförlerde müşteriler birer koltuk boşluk bırakarak oturacaklar.

*İş yerinde satışa sunulan şampuan ve kozmetik gibi ürünler mümkün olduğunca cam tezgahın arkasına konacak, ortalıkta bulundurulmayacak.