19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı'ndan 23 Nisan 2021 genelgesi

23 Nisan 2021'de sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu cevabını buldu. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koronavirüs kısıtlamaları kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Geçtiğimiz sene 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Peki bu sene 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı 81 ile genelge göndererek sokak kısıtlamasının kaç gün olacağını açıkladı. İşte detaylar...

20 Nisan 2021 Salı 14:05 - Güncelleme:
23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı var mı? İçişleri Bakanlığı'ndan 23 Nisan 2021 genelgesi

23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı konusu İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Genelge ile netlik kazandı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilen bu günde uzaktan eğitimle ders gören öğrenciler yine öğretmenleri eşliğinde interaktif etkinlikler yapacak. Bilindiği üzere hafta içi 05.00 - 19.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Peki 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı var mı? 23 Nisan 2021 resmi tatil mi? Bankalar ve devlet kurumları açık olacak mı? İşte konu ile ilgili merak edilenler.

Bilindiği üzere Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmi kapanma uygulanıyor. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı saatleri de 21:00'dan 19:00'a çekildi. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tarihine az bir zaman kala 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak edilmeye başlandı.

23 NİSAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayacak.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde görevli olan kişiler de tören ve kutlama programları süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek.

Daha önce genelge ile belirtilen "Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi" aynen geçerli olacak.

Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de bire bir uygulanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir ve Birinci Meclis'te gerçekleştirilecek tören ve kutlamalar dışında tüm il ve ilçelerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşağıdaki esaslara göre kutlanacak.

- Milli Eğitim Bakanlığının 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda çelenk sunma törenleri fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecek.

- Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacak. Bunun yerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrimiçi etkinliklere ağırlık verilecek.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde görevli olan kişiler de tören ve kutlama programları süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

23 Nisan kutlama mesajları 2021! Çocuklarla İlgili Güzel Sözler

23 NİSAN 2021 RESMİ TATİL Mİ?

23 Nisan her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi tatil olacak. 23 Nisan'ın resmi tatil olması nedeniyle bankalar ve devlet kurumları kapalı olacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2021 yılında Cuma gününe denk geliyor. 23 Nisan MEB'nin yayımladığı takvime göre resmi tatil günleri içerisinde yer alıyor.

2 kıtalık, Kısa, anlamlı 23 Nisan şiirleri!