29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

300 bin takipçisi olan Twitter fenomenine kötü haber

Bursalı Adem Aydın, twitter’da kendi fotoğrafını kullanarak ‘Taci Kalkavan’ ismiyle fenomen olan Orçun Ortaç’a karşı hukuk zaferini kazandı. Mahkeme hesabın kapatılmasına karar verdi.

10 Mayıs 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
300 bin takipçisi olan Twitter fenomenine kötü haber

TÜRKİYE’DE twitter tartışmaları sürerken, Bursa’dayerel mahkeme başkasına ait fotoğrafı kullanıp Taci Kalkavan ismiyle 300 bin kişiye ulaşan kişinin hesabının kapatılmasına karar verdi. Dava konusu Adem Aydın’ın (46) kendisine ait fotoğrafların Taci Kalkavan isimli hesapta kullanılmasını şikayet etmesiyle başladı.Adem Aydın, kendi fotoğrafını, profil fotoğrafı olarak kullanan ‘Taci Kalkavan’ takma isimli twitter fenomeni Orçun Ortaç hakkında dava açılması için başvuruda bulunmuştu. Adem Aydın’ın ikinci davasından beklenen karar çıktı. Mahkeme; Adem Aydın’ın resmi kullanılarak internette küfürlü ve siyasi konuşmalar yapıldığını,  kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu tespit etti ve hesaba erişimin engellenmesine karar verdi.

Yerine karikatür koydu

Ancak kararın TİB’e gönderilmesine rağmen, profil halen açık. Profilindeki resmi, karikatürü ile değiştiren Orçun Ortaç ise takipçilerine “Böyle oldu mu?” diye sordu.