29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

6 Şubat'ın yıl dönümünde siyasilerden peş peşe mesajlar: Eşi görülmemiş gayret, metanet, dirayet...

Türkiye, geçen yıl 6 şubat tarihinde 'Asrın Felaketi' olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen deprem nedeniyle Türkiye, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdi, ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi. Siyasilerden dünya tarihinin en acı facialarından olan Asrın Felaketi'nin 1. yıl dönümünde hayatını kaybeden deprem şehitlerini ve gazilerini anma mesajları peş peşe geldi.

Star Gazetesi6 Şubat 2024 Salı 01:23 - Güncelleme:
6 Şubat'ın yıl dönümünde siyasilerden peş peşe mesajlar: Eşi görülmemiş gayret, metanet, dirayet...

Türkiye'de, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Siyasiler Asrın Felaketi'nin 1. Yıl Dönümü üzerine anma mesajları yayınladı.

ASRIN FELAKETİ 11 İLİ ETKİLEDİ!

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı.

Türkiye'nin 6 Şubat'ta yaşadığı depremlerin 1. yıl dönümü üzerine siyasiler, bu elim faciada hayatını kaybeden deprem şehitlerini ve gazilerini anma mesajları yayımladı.

BAKAN YERLİKAYA: ASRIN FELAKETİNİ ASRIN DAYANIŞMASINA VE BİRLİKTELİĞİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

"Bundan tam 1 yıl önce bu dakikada, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle sarsıldık. Depremi süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Yaşadıklarımız Asrın Felaketiydi. 120 bin kilometre karelik alanda 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 6.929 köy ve mahallemiz ağır yıkıma uğradı. 53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız yaralandı. Koklamaya kıyamadığımız yavrularımızı kaybettik bu depremde; eli öpülesi analarımızı, babalarımızı. Nikah günü alan nişanlılar ayrı düştü. Ama Asrın Felaketini hamd olsun Asrın Dayanışmasına ve Birlikteliğine dönüştürdük Hazırladığımız 6 Şubat Belgeseli, dayanışmamızı, birlikteliğimiz, dünyanın en büyük 'İyileştirme Operasyonu'nun nasıl gerçekleştiğini anlatıyor. 6 Şubat'ın 1. yılında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Her birinin mekanları cennet olsun."

BAKAN KOCA: SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNETTARIZ

"6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki depremde bölgeden hava yolu ile 2.580, kara yolu ile 48.758, deniz yolu ile 327 olmak üzere, toplam 51.665 yaralının nakli gerçekleştirildi. Umutların hayata dönüştüğü tüm hastalarımız için sağlık çalışanlarımız adına gururluyuz. Çoğu o anları yaşamıştı. Her biri gururumuz. Depremzede halkımıza daha iyi nasıl hizmet verebiliriz, acılarımızı paylaştık ve bunu istişare ettik. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, saat 23.00 civarı. Görevini her şeyin üstünde tutan ve zor geceleri mücadeleleriyle aydınlatan sağlık çalışanlarımıza minnettarız."

Depremin görünmez kahramanları! Bakan Koca'dan duygulandıran paylaşım

BAKAN FİDAN: DEVLETİMİZ MİLLETİMİZDEN ALDIĞI GÜÇLE HER ZAMAN VE HER YERDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAK

"6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız felaketin sene-i devriyesinde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Devletimiz ve hükümetimiz; milletimizden aldığı güçle, her zaman ve her yerde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek. Zor günümüzde yanımızda olan tüm dost ülkelere de bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum."

ADALET BAKANI TUNÇ: DEVLETİMİZİN ŞEFKAT ELİ HERKESE ULAŞTI

"Hepimizi derin bir üzüntüye boğan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Dünya tarihinin karada meydana gelen etkisi en yüksek depremi olarak kayıtlara geçen bu büyük afetin ilk anlarından itibaren devlet ve millet olarak yaraları sarmak için seferber olduk. Devletimizin şefkat eli, herkese ulaştı. 'Biz birlikte Türkiye'yiz' diyerek zor zamanları aşmak, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde depremin tüm izlerini silmek için azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim, aynı acıları tekrar yaşatmasın, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaket ve afetten korusun."

BAKAN TEKİN: TUTTUĞUMUZ ELLERİ HİÇ BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ

"Tarihimizin tüm zorlu dönemeçlerinde birbirini yaşatmak için mücadele edenlerin coğrafyası olan kadim Anadolu'muzda, asrın felaketinde de ilk andan itibaren dört bir koldan tüm imkanlarımızı seferber ettik. Tuttuğumuz elleri hiç bırakmadık, bırakmayacağız..."

BAKAN ERSOY: MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLMA FERASETİNİ GÖSTERDİ

"Büyük bir felaket ve derin bir acıyla sarsıldığımız 6 Şubat'ın yıl dönümünde vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Asrın felaketini ve hemen ardından gittiğim Malatya'daki ortamı ve kurtarma çalışmalarında gösterilen eşsiz dayanışmayı unutmam mümkün değil. Devleti, milleti ve sivil toplumuyla tek yürek olma ferasetini gösteren milletimizin umut dolu yarınlar için birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu bugün bir kez daha hissediyoruz. Bazı yaralar vardır ki asla unutulmaz ama acıyı paylaşmak ve onu dönüştürmek için gerekli adımları atmak elimizde. Asrın felaketini asrın dayanışmasına çevirerek zor zamanların geride kalması için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Allah bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar göstermesin, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın."

BAKAN YUMAKLI: BAZEN CÜMLELER YERİNİ SESSİZLİĞE BIRAKIR

"Bazen cümleler yerini sessizliğe bırakır... Depremde hayatını kaybeden mesai arkadaşlarımızı rahmetle yâd ediyor; ailelerine ve teşkilatımıza sabır diliyorum."

BAYRAKTAR: TARİHTE EŞİ BENZERİ ÇOK AZ GÖRÜLMÜŞ GAYRET, METANET VE DİRAYET

"Acı hatırasını unutmak mümkün değil; dünya tarihi boyunca kara üzerinde yaşanmış en yıkıcı depremlerle sarsıldık tam bir yıl önce. Unutamadığım birşey daha var; Milletimizin adeta Çanakkale'deki o asil ruhuyla seferber olması ve dayanışması... Bir tarafta acısı ve şiddeti tarif edilemez yıkım, bir tarafta tarihte eşi benzeri çok az görülmüş gayret, metanet ve dirayet... Hasretle kuçaklaşma, şefkatle yaraları sarma.. Hepsi mıh gibi kazınmış hafızama. Asrın felaketinde asrın dayanışmasına biz de gücümüz yettiğince omuz verdik. Baykar Tech olarak T3 Vakfı ve Can Sağlığı Vakfı ile birlikte yaralarımızı sarmaya çalıştık. Bu süre boyunca deprem bölgesinde canla başla çalışan takım arkadaşlarımıza ve tüm gönüllülerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Depremde kaybettiğimiz tüm kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Rabbim milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."