29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme 2018 nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme ücreti nereye yatacak?

30 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

AÖF kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra ekranda halen kayıt yeniletmiş görünmüyorsanız ödeme yaptığınızı gösteren belge ile kayıt yenilemenin son gününden önce AÖF bürosuna başvurunuz. 24 Eylül’de başlayan AÖF başvuruları, 5 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor. Açıköğretim AÖF kayıt işlemleri ile ilgili tüm detaylar star.com.tr'de.

Üniversite, öğrencilere işlem üzerinden 4 yol gösterdi, AÖF ders ekleme-silme konusunda uyarılarda bulundu. Dikkat edilmesi gereken en büyük husus: Ders ekleme veya silme işlemleri bitmeden ücret ödeme. Ücret ödendikten sonra ders ekleme-silme gerçekleşmiyor. Üniversitenin 4 işlem üzerinden yaptığı açıklamalar haber içeriğinde. Anadolu Üniversitesi, AÖF üzerinden 24 Eylül'de kayıt yenileme işlemlerinin başladığını duyurdu, öğrencilere açıklamayı resmi sitesinde yaparken, uyarılarda bulundu.

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF HARÇ ÖDEME İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


DERS EKLEME SİLME NASIL YAPILIR?

Geçen senelerde üniversite, ders ekleme ve silme işlemlerini üniversite öğrencilerine bıraktığını açıklamıştı. Kılavuz içerisinde öğrencinin ne yapması gerektiği 4 madde üzerinden açıklandı. İşte o 4 madde ve yapılması gerekenler:

AÖF DERS PROGRAMLARI GÜNCEL LİSTE

1) ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN DERS SEÇİMİ

Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o dönem için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

Öğrenci tarafından ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelinmez. Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri FF harf notlu dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.