28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Affet bizi Burak Can

Berkin Elvan’ın toprağa verilmesinin ardından Okmeydanı’nda terör estiren vandallar 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nu katletti. Olaydan önce elektriklerin kesilmesi provokasyonun planlı yapıldığı iddialarını güçlendirdi.

14 Mart 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Affet bizi Burak Can

Karanlık odakların provoke ettiği Gezi olaylarında yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrası çıkan olaylarda bir genç daha hayatını kaybetti. 3 ay önce askerden dönen ve bir mağazada çalışan 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu, Berkin’in ölümünü bahane ederek sokakları ateşe veren vandalların kurbanı oldu. Başından vurularak öldürülen gencin acılı babası Halil Karamanoğlu, “Ülkeyi bölmek isteyenler ışıkları karartıp ateş etti. Kurşunlar karanlıktan geldi” dedi.

Başından vurdular

Beyoğlu’nda önceki gece meydana gelen olayda, Okmeydanı’nda ortalığı savaş alanına çeviren vandallar, bu sırada kalabalığı izleyen Burak Can ile arkadaşlarına ateş açtı. Karamanoğlu hayatını kaybederken, Hüseyin Taşbaşı ile Ramazan Gün yaralandı. Baba Halil Karamanoğlu, olayı şöyle anlattı: “Akşam eve geldim, oğlum da işten geldi yemek yedik. Ben evden çıktım. Oğlum, annesine ben dışarı çıkıyorum demiş. Annesi de ‘oğlum dışarıda olaylar var çıkma’ demiş. Bizim semtte olay olmaz. Bizim evin 200 metre yukarısında olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında kalabalığı izliyorlar. Onlar üzerine geliyorlar. Çocuğumun evden çıkması ve hadisenin yaşanması hepsi 10 dakika içinde oluyor. Kör kurşun isabet ediyor. Eylemcilerden gelmiş kurşun. 22 yaşında genç çocuklar merak edip bakıyorlar. Karanlık tabi mermi nerden geliyor bilinmiyor. Olduğu yere yığılıyor. Arkadaşı tutuyor ne oluyor diyor. Ses yok, düşüyor olduğu yere. Yüzünü yere vuruyor.Oğlumu karanlıktan gelen kurşunlar öldürdü. Kurşun başından girip çıkmış. Bedava ölüm.”

Sokakları terörize ettiler

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Anamuhalefet partisinin genel başkanı ve milletvekillerinin sokakları terörize eden örgütlerin her zaman yanında olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Kardeşimizi, fidanımızı katleden de Kılıçdaroğlu ve partisinin desteklediği bu illegal örgütler. Polisin, devletin, milletin karşısında ama bunların yanında durdular. Bütün milletimiz bunu bilmeli. Kılıçdaroğlu’nun illegal askerleri tarafından katledildi bu kardeşimiz.” 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, “Bunlar Berkin’i unuttular sadece Berkin üzerinden yakma, yıkma, tahrip etme öldürme olaylarına giriştiler. Berkin’in ölümü kadar acı. Berkin için gözyaşı dökenlerin Burak Can için de gözyaşı dökmesi lazım” dedi. 

Okmeydanı’nda gergin gece

Bu arada Okmeydanı’nda gerginlik gece boyu sürdü. Polise silahla ateş açan bir grup, ara sokaklara kaçtı. Aramalar geç saatlere kadar sürdü. İstanbul polisi, Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrası çıkan olayların bilançosunu açıkladı. 22’si polis 98 kişi yaralandı, 43 kişi gözaltına alındı. 2 kaymakamlık, 1 PTT binası, 11 polis aracı, 7 halk otobüsü, 24 banka şubesi, 9 işyeri, 3 partinin 14 seçim bürosu zarar gördü. MUSTAFA MEYDAN

KATLİAMI DHKP-C ÜSTLENDİ



Adli Tıp Kurumu Raporu’nda, Burak Can Karamanoğlu’nun 9 mm çapındaki silahtan çıkan bir merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Burak Can’ın hayatını kaybettiği, Hüseyin Taşbaşı’nın el ayasından, Ramazan Gün’ün ise karın boşluğundan yaralandığı saldırıyla ilgili polis olayda iki tabancanın kullanıldığını tespit etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, olayla ilgili soruşturma başlattı. DHKP-C terör örgütü saldırıyı kendilerine yakın bir internet sitesinden üstlenirken, “Sivil faşistlere karşı kendimizi korumak için silahla karşılık verdik” açıklaması yaptı. 

 

GENÇLERE YAZIK OLUYOR

 


ACILI Baba Halil Karamanoğlu, “Benim canım yanıyor, yarın başkasının canı yanar. Yazık günah bu millete, bütün gençlere yazık. Hep birlik beraber olacağız, bu ülkeyi kimseye böldürmeyeceğiz” dedi. Herhangi bir siyasi düşünce içerisinde olmadıklarını belirten Baba Karamanoğlu, “Benim sağ sol herhangi bir ilgim yok. Vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Nedir yani bir çocuğu ileri sürerek bu ülkenin altını üstüne getirmenin bir anlamı yok. Okmeydanı’nda kırmadıkları yer kalmadı. Yaktılar, yıktılar her tarafı böyle bir şey yok. Bir tane polis önüne çıkıp dur arkadaş nereye gidiyorsun diyen yok” diye konuştu.