28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Afrin 28.gün operasyonunda neler oldu

TSK destekli ÖSO birlikleri Afrin kuzeyi Bülbül nahiyesine bağlı Duraklı köyünü ele geçirdi. Böylece Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik olarak Özgür Suriye O

16 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Afrin 28.gün operasyonunda neler oldu

İngiliz YPG'li: Afrin'de Türkiye'yi durduramayacağız, kesinlikle kazanacaklar...

The Times gazetesine konuşan teröriste göre, Türk ordusunun büyüklüğüne kıyasla YPG'li birkaç bin militanın hiçbir şansı yok: "Türkiye adeta bir savaş makinası. Tankları, zırhlı araçları, jetleri ve uyduları var. Zaman alsa da, bir gün savaşı kesinlikle kazanacaklar."

Türk savaş uçakları, doğudaki Bafelyun Dağı ile batı cephesindeki Cinderes ve Şeyh Hadid bölgelerindeki terör mevzilerine gece saatlerinde bomba yağdırdı.

YPG'li teröristlerden dün temizlenen Karri köyünde anti tank füzeleri ele geçirildi.

Beşar Esad rejimi ile müttefiki Rusya'nın YPG'lilerle Tel Rıfat'ta buluştuğu yönündeki haberler yalanlandı.

Afrin'deki teröristten "sivil kıyafet" itirafı

PYD/PKK'lı teröristten, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve ÖSO'dan, sivil kıyafetle gizlendikleri itirafı geldi.

PYD/PKK mensubu bir terörist, örgüt mensuplarının Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda hedef olmamak için sivil kıyafetler giydiğini ve halkın içinde gizlendiğini belirtti.

 

 O köy de alındı, Kuzey'de ilerleme hızlandı!

TSK destekli ÖSO birlikleri Afrin kuzeyi Bülbül nahiyesine bağlı Duraklı köyünü ele geçirdi. Böylece Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ile birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 27. gününde bir sevindirici haber daha geldi.

TSK destekli ÖSO birlikleri Afrin kuzeyi Bülbül nahiyesine bağlı Duraklı köyünü ele geçirdi. Böylece Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu.

 

1528 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı  kapsamında bugün, kara ve hava operasyonları sonucunda terör örgütleri  PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu 43 teröristin etkisiz hale getirildiği  belirtildi. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist  sayısının 1528 olduğu kaydedildi. Hava harekatının ve kara ateş destek vasıtalarıyla desteklenen kara  harekatının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Asker yaklaştı, teröristler hendek kazıyor!

TSK'dan yapılan son açıklamada, "Zeytin Dalı harekâtı kapsamında 15 Şubat 2018 tarihinde, kara ve hava operasyonları sonucunda 43 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528 olmuştur" denildi. Öte yandan bölgeden gelen bilgilere göre, terör örgütü kritik önemdeki Cinderes’e yığınak ve tahkimat yapıyor. TSK ve ÖSO'nun Cinderes’in eteklerine ulaştığı, bölgeye şehir çatışmalarında eğitimli özel birliklerin sevk edildiği belirtildi.