29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

AK Partili 7 belediye başkanı Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim tarihini açıklamasının ardından AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvuru süreci hızlandı. Bu kapsamda AK Partili 7 belediye başkanı Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Star.com.tr26 Nisan 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AK Partili 7 belediye başkanı Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti
59 gün sonra Türkiye'nin sandık başına gideceği 24 Haziran seçimleri için AK Parti’de milletvekili aday adayları belli olmaya başladı. AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmak için birçok isim görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bu kapsamda bugün AK Parti’de 7 belediye başkanı görevinden istifa ettiğini bildirdi. 
 
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 
19 yıldır görev yaptığı başkanlık görevinden istifa ederek AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Partimin bana vereceği görev doğrultusunda inşallah 24 Haziran seçimlerinin ardından bu defa parlamentoda şehrime hizmet etmek için çalışacağım” dedi.
 
BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI 
 
İstifa dilekçesini Bilecik Valiliği’ne veren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Ülkemizin bulunduğu konum itibariyle 24 Haziran 2018’de seçi yapılması karar verildi. Bu durum itibariyle zaten bu dönemin sonucunda bizim üçüncü dönemimiz son bulacaktı. Bizde hem şehrimize hem ülkemize daha farklı bir konumda hizmet etmemiz gerektiğine inanıyoruz ve bu düşüncelerimizi sayın cumhurbaşkanımıza ve genel merkezimize ilettik. Genel merkezimizden dün akşam gelen cevap sonucunda da bizim aday adayı olarak partimize başvurabileceğimiz bu konuda izin verildiğini ifade ettiler" dedi.
 
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı salonunda yaptığı basın toplantısında, istifasını açıkladı. Akyürek, "Belediyecilik sonsuza kadar uzanan bir hizmet halkası, yatırım zinciri ve süreçtir. Bu süreci en iyi şekilde yürütmeye gayret gösterdik. İncinmemeye ve incitmemeye de özel önem verdik. Bu noktada bütün çalışma arkadaşlarımızdan, bütün mesai arkadaşlarımızdan, başkanlarımızdan, teşkilat mensuplarımızdan ve Konya halkından haklarını helal etmelerini istiyorum." dedi.
 
NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
 
Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, belediye binasındaki makam odasında düzenlediği basın toplantısında, 2004 yılından beri kente belediye başkanı olarak hizmet etmekten onur duyduğunu belirterek, istişareler sonucu milletvekili aday adayı olmak amacıyla görevinden istifa ettiğini söyledi.
 
FATİH BELEDİYE BAŞKANI
 
Fatih Kaymakamlığı'na istifa dilekçesini verdikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan belediye binasındaki makam odasına gelerek basın açıklaması yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bugün de önümüzdeki erken genel seçimler için milletvekilliği aday adaylığı için belediye başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Şu anda tüm aday adayı arkadaşlarımızın yaşayacağı gibi teamül yoklaması ve mülakatlar gibi bir dizi çalışma bizi bekliyor. Biz de bu süreç doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettirieceğiz. Beraber yol yürüdüğümüz teşkilat mensuplarımıza ve Fatihte yaşayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.  
 
ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI
 
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ve devletin çok büyük tehditlerle yüz yüze olduğunu söyledi. 24 Haziran hadisesinin bir seçim değil varoluş meselesi olduğunu belirten Dinç, "15 Temmuz açık bir saldırıydı. Türkiye’yi dağıtmak için planlanmıştı. Yenileri var, bırakmış değiller. Ekonomi ile vuracaklar, içeriden operasyoncularla vuracaklar, güneyden ve batıdan vuracaklar. Türkiye direnecek, onlar vuracak, biz direneceğiz. Onlar vurmaya devam edecekler bu 100 yıllık bir mücadele ve biz acımasız bir direniş cephesinde savaşıyoruz." dedi.
 
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye meclis toplantı salonunda yaptığı açıklamada, göreve büyük bir heyecan ve yüzünün akıyla girdiğini belirtti. Malatya'ya hizmet etmenin kutsal bir görev olduğu bilinciyle çalıştıklarını belirten Çakır, "Hep samimi, dürüst olduk ve hemşehrilerimize güzel ve yaşanabilir bir şehir oluşturmak adına çalıştık. Amacımız Malatya'ya hizmet etmek, hakkını, hukukunu savunmak oldu. Bu süreyi de alnımızın akıyla tamamladık. 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinden dolayı görevimi kendi isteğimle burada bırakarak istifa edip, Malatya'ya milletvekili aday adayı olarak müracaatımı yapacağım." diye konuştu. Belediye önünde toplanan belediye personeliyle vedalaşan Çakır, daha sonra AK Parti Malatya İl Başkanlığına geçti. Çakır, burada yaptığı konuşmada da bugün hayırlı bir sürecin başlangıcını yaptıklarını ifade etti.