6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

Alanya'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 'Antalya, Alanya'daki orman yangınına, 10 uçak, 11 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinası ve 363 personel sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor.' dedi.

AA17 Eylül 2023 Pazar 12:50 - Güncelleme:
Alanya'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Uzunöz Mahallesi Dim Barajı yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan alevler, rüzgarın etkisiyle yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

BAKAN YUMAKLI, ORMAN YANGINI ÇIKAN ALANYA'YA GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Alanya'da orman yangını çıkan bölgeye gittiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Yumaklı'nın Antalya'nın Alanya ilçesinde orman yangının devam ettiği bölgeye gittiği ifade edildi.

Yumaklı da X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Alanya'daki orman yangınına 10 uçak, 11 helikopter, 54 arazöz, 4 iş makinası ve 363 personel sevk edildiğini belirterek, "Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor." ifadesini kullandı.

YANGINI HAVADAN İNCELEDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya'nın Alanya ilçesindeki orman yangınını "Otağ" adlı ileri görüş sistemlerine sahip yangın yönetim uçağıyla havadan inceledi.

Bakan Yumaklı, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçrayan yangın bölgesine geldi.

Yangından zarar gören yerleri ve yangınla mücadeleyi "Otağ" adlı ileri görüş sistemlerine sahip yangın yönetim uçağıyla inceleyen Yumaklı, beraberindeki Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'den söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.