4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Ankara TEKNOFEST'e nasıl gidilir? TEKNOFEST Ankara nerede? Teknofest Ankara'ya giden toplu ulaşım araçları

Ankara'da düzenlenecek TEKNOFEST için hazırlıklar devam ediyor. TEKNOFEST Ankara etkinlikleri kapsamında; Türk Yıldızları, SOLOTÜRK akrobasi timleri, AKINCI, HÜRKUŞ ve ATAK Helikopteri gibi milli imkanlarla geliştirilen hava araçlarının gösterileri olacak. Başkentte yapılacak etkinliğe gitmek isteyen vatandaşlar 'Teknofest Ankara ne zaman 2023? Ankara TEKNOFEST'e nasıl gidilir?' sorularına cevap arıyor. İşte Ankara Teknofest tarihi ve yeri

25 Ağustos 2023 Cuma 17:31 - Güncelleme:
Ankara TEKNOFEST'e nasıl gidilir? TEKNOFEST Ankara nerede? Teknofest Ankara'ya giden toplu ulaşım araçları

Teknofest Ankara tarihi, etkinliğe katılmak isteyen ziyaretçiler tarafından araştırılıyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin İstanbul'da düzenlenen organizasyonuna 2 milyon 547 bin ziyaretçiyle katılımcı rekoru kırılmıştı. Peki Teknofest Ankara ne zaman 2023? TEKNOFEST Ankara'ya nasıl gidilir?

2023 Ankara TEKNOFEST canlı yayın izle!

TEKNOFEST ANKARA NE ZAMAN 2023, NEREDE?

Teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, "Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay" Sergisi, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri ve çeşitli aktivitelerle dolu TEKNOFEST Ankara için geri sayım başladı!

Teknofest Ankara 30 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanı'nda gerçekleşecek.

Ankara Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenecek olan 5 günlük festivalde teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, ödül törenleri, sergiler, zirveler, atölye çalışmaları ve etkinliklerle dolu programlar yer alıyor.

TEKNOFEST BİLETİ NASIL ALINIR?

Teknofest biletine https://www.teknofest.org/tr/ adresinden ulaşılmaktadır. Sayfanın en sol üst köşesinde kırmızı ile belirtilen 'Teknofest 2023 Ziyaretçi Kaydı Oluşturmak için tıklayın' ibaresine tıkladıktan sonra 'Teknofest 2023 Ziyaret.i Kayıt' butonuna tıklamak gerekmektedir. Ardından formun doldurulması gerekmektedir. İşlem tamamlandığında ücretsiz, isme özel bilet hazır hale gelecektir.

TEKNOFEST ZİYARETÇİ KAYDI OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYIN

TEKNOFEST GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?

Teknofest giriş bileti ücretsizdir. Festival alanında ziyaretçiler, çeşitli teknolojileri ve simülasyon deneyim alanlarını deneyimleyecek, son çıkan teknolojiler hakkında bilgi edinebilecek.

ANKARA TEKNOFEST'E NASIL GİDİLİR?

EGO Genel Müdürlüğünce, 30 Ağustos-03 Eylül 2023 tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanı'nda gerçekleştirilecek olan "Teknofest" Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılım sağlayacak vatandaşlarımızın ulaşımlarının sağlanabilmesi amacıyla 08.30-19.30 saatleri arasında, 3 farklı güzergâhta ücretli ring seferleri düzenlenecektir.

Teknofest Festival alanına ulaşım sağlayacak hat ve güzergâhlar:

695 Ankapark (Otopark Alanı)-Teknofest Festival Alanı

696 Eryaman 1-2 Etap Metro İstasyonu-Teknofest Festival Alanı

697 Eryaman YHT İstasyonu-Teknofest Festival Alanı olarak planlanmıştır.

Vatandaşlarımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanacağından, aynı gün Teknofest ring servisleri de ücretsiz olarak hizmet verecektir.

Aşağıdaki toplu taşıma hatları Etimesgut Havaalanı - yakınından geçmektedir.

Otobüs: 510, 514-2, 515,520, 523, 536 ve 608

BAŞKENTRAY

Etimesgut'a Özel Araç ile Ulaşım

Etimesgut'a gitmek isteyen ziyaretçilerin kullanabilecekleri üç ana otoyol bulunmaktadır. Özel araba ile gitmek için, yola çıkılacak şehre bağlı olarak İstanbul- Ankara, Ankara- İzmir ve Ankara- Tarsus otoyolları kullanılabilmektedir.

İstanbul, Yalova, Bursa ve çevre şehirlerden gelen ziyaretçilerin, İstanbul- Ankara Otoyolu'nu kullanmaları gerekmektedir. Bu yol ile İstanbul- Ankara arası özel araba ile yolculuk ortalama 5 saat sürmektedir.

İzmir, Bodrum, Aydın ve Didim gibi bölgelerden gelen ziyaretçilerin İzmir-Ankara Otoyolu'nu kullanmaları gerekmektedir. Bu yol ile İzmir-Ankara arası özel araba ile yolculuk ortalama 7 saat sürmektedir.

Mersin, Niğde, Aksaray, Adana ve çevre şehirlerden gelen ziyaretçilerin Ankara- Tarsus Otoyolu'nu kullanmaları gerekmektedir. Bu yol ile Mersin ve Ankara arası özel araba ile yolculuk ortalama 5 saat sürmektedir.

Ankara'nın Beypazarı, Çamlıdere, Kızılcahamam gibi ilçelerinden gelen ziyaretçiler D140 Otoyolu'nu kullanarak Etimesgut'a ulaşım sağlayabilirler.