28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Anneler Günü ne zaman

Anneler Günü 2018 ne zaman? Anneler Günü hediyeleri neler? Anneler Günü için nasıl bir hediye alsam? Anneler Günü bu yıl hangi tarihe denk geliyor?

26 Nisan 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Anneler Günü ne zaman

Anneler Günü hediyeleri için araştırmalarına başlayan evlatlar, anneleri için en güzel hediyeleri almanın yolunu arıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da anneler günü gelmeden önce tüm çocuklar ve vatandaşlar anneler günü hediyelerini hazırlamaya başladı. Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar.
ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu sene 13 Mayıs tarihinde kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ HEDİYELERİ

Naif annelere; yazdığınız bir şiirle veya bir çift güzel sözle bile annenizin gözlerinin dolduğunuz görüyorsanız; kavanozunun üzerine duygu dolu mesajınızı yazdırabileceğiniz çikolatalar, ikinizin resmini koyduğunuz bir çerçeve veya en sevdiği çiçeği alabilirsiniz.

Sanatsal annelere; sanatın dünyasında büyülenen bir anneye sahipseniz; resim kursuna kayıt yaptırabilirsiniz, yatak odasına veya evin herhangi bir yerine asabileceği bir tablo, çok gitmek istediği bir tiyatro oyunun biletini alabilirsiniz.