3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Asitli saldırgan olayında yeni gelişme

Ataşehir’deki ünlü bir restoranda 3 yaşındaki Y.K.’nın yüzüne ‘kimyasal’ atıp yakan saldırgan, eniştesi C.A. çıktı. Gözaltına alınan C.A., “aile içinde kendi çocuğuna hiç ilgi gösterilmediğini, Y.K.’nın çok fazla ilgi gördüğünü” söyledi ve suçunu itiraf etti

23 Ekim 2015 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Asitli saldırgan olayında yeni gelişme

İstanbul Ataşehir’de ünlü bir restoranda 3 yaşındaki Y.K.’nın yüzüne ‘kimyasal’ sıvı atan ‘tanıdık’ şüpheli, talihsiz çocuğun teyzesinin eşi C.A. çıktı. C.A.'yı pazarlama müdürü olduğu şirket işten çıkartıyor. Şirket yetkilileri, eniştenin iş akdinin feshi için işlemlere başladığını bildirdi. 

Enişte C.A. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Çekmeköy’de yakalanan saldırgan enişte C.A.’nın, “aile içinde kendi çocuğuna hiç ilgi gösterilmediğini, çok fazla ilgi gördüğü için minik Y.K.’ya karşı böyle bir olaya kalkıştığını” söylediği bilgisine ulaşıldı. İstanbul Ataşehir’deki ünlü bir restoranda geçtiğimiz cumartesi annesi yemek yerken oyun alanında oynayan 3 yaşındaki Y.K.’nın yüzüne bir kişi tarafından ‘yakıcı’ kimyasal madde sıkılmasıyla ilgili olay aydınlatıldı.

Polis, 1 ay önce boşanan Avukat Işıl G. ile Cenk K. çiftinin oğlu Y.K.’ya saldıran şüpheli C.A. ile olayda gözcülük yapan bir kişiyi yakaladı. Habertürk’ün önceki gün duyurduğu ‘tanıdık’ şüpheli C.A., talihsiz çocuğun teyzesinin eşi çıktı. Küçük Y.K.’nın annesi Işıl G.’nin aile yemeğine gelen tüm kişileri mercek altına alan polis, Işıl G.’nin kız kardeşinin eşi C.A.’nın, yemekten erken kalktığını tespit etti. Caddeyi gören farklı bir işyerinin güvenlik kamerasında, C.A.’nın görüntüleri belirlendi.

Verilen eşkale uyan C.A.’nın fotoğrafı, görgü tanığı restoranın oyun alanı görevlisi P.A.’ya gösterildi. Tanık, C.A.’yı teşhis etti. Elde edilen deliller de çocuğun eniştesi C.A.’yı işaret edince, operasyon için düğmeye basıldı. Enişte C.A., Çekmeköy’de sokakta gözaltına alındı. Olayda gözcülük yaptığı belirlenen kişi de yakalandı. 

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Eniştenin saldırı öncesi bir marketten alışveriş yaptığı ve saldırı sonrası hastanedeki görüntüleri ortaya çıktı.