5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Zorunlu askerlik kalkıyor mu?

Askerlik düşecek mi son dakika Tek tip askerlik ile zorunlu askerlik kalkıyor mu?

3 Kasım 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Zorunlu askerlik kalkıyor mu?

Askerlik süresinin ne kadar olacağı ile ilgili tartışmalar, bedelli askerlik çalışmaları sırasında gündeme geldi. Tek tip askerlik konusunun gündeme gelmesiyle birçok ayrıntı merak konusu oldu.

Askerliğini uzun dönem ve kısa dönem olarak yapan ve yapacak olan askerlik adayları konuyu sürekli gündemlerinde tutmaya devam ediyor. Ancak halihazırda askerlik süresinin kısalması ile ilgili hükumet kanadından herhangi bir olumlu açıklama gelmedi. Askerlik sistemi ve süresi ile ilgili çok şeyler yazılıp çizildi. Henüz netleşmemiş olmasına rağmen askerlik süresi ve sistemi ile ilgili önemli açıklamalar hükumet tarafından yapılmaya devam ediyor.

Askerlik hakkındaki tüm açıklamalar, askerlik yükümlülüğü bulunan gençler için büyük önem taşıyor. Askerlik kısalacak mı, askerlik gün sayısı düşecek mi sorusunu soran birçok vatandaş, tek tip askerlik konusunda detayları araştırıyor. Milyonlarca genci ilgilendiren açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Akar, tek tip askerlik sistemi üzerinde çalıştıklarını belirterek 2-3 ay içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarını söyledi.

TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bedelli askerlik dövizli askerlik klasik askerlik ne olacak bunun sonu diyorsunuz, 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor henüz sonuçlanmadı tartışmalı pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2-3 ay içinde bedelilidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor” dedi.