29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ateş Kuşları 5 bölgede 640 saat görev yaptı.

Her yıl Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak devam ettirilen ve Mayıs ayında başlayıp Eylül ayında sona eren havadan yangın söndürme operasyonlarında görev alan ve Ateş Kuşları diye bilinen Gökçen Havacılık havadan yangın söndürme filosu görevlerini tamamlayarak Ankara’ya dönüş yaptı.

2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ateş Kuşları 5 bölgede 640 saat görev yaptı.

Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen yangın söndürme çalışmalarına havadan destek vermek için 1 Mayıs’ta Antalya, Bodrum, İzmir, Edremit ve Adana bölgelerine giden CL-215 model 6 yangın söndürme uçağı, 5 bölgede toplam 640 saat uçuş yaparak, yangınlara müdahalede bulundu.

Başarılı uçuşlarının yanı sıra teknik kadrosunu da güçlendiren Gökçen Havacılık, bu sene içinde gerçekleştirilen eğitimlerle de Türk Kaptan pilot sayısını beş pilotun daha kaptanlığa yükselmesinin ardından sekize çıkardı.

‘Ateş Kuşları’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Gökçen Havacılık Genel Müdürü Faruk Volkan Yılmazer, “Türkiye ve Avrupa’nın en büyük sivil havadan yangın söndürme filosu olma özelliği taşıyan ekibimiz, yaz boyunca çıkan yangınlara yaptıkları yerinde müdahaleler ile başarılı bir sezon geçirdi” dedi.

Gökçen Havacılık Türkiye ve Avrupa’nın en büyük havadan yangın söndürme filosunda yer alan CL-215 uçakları ile Avrupa’nın en büyük yangın filosu olma özelliğine sahip.