28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Avrasya Tüneli'nin adını sen koy! Ankete katıl oyunu kullan

20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya Tüneli'nin isminin ne olacağı herkes tarafından merak ediliyor. Kamuoyunda Avrasya Tüneli olarak bilinen projenin ismi için Ulaştırma Bakanlığının açtığı anket büyük ilgi görüyor. Sosyal medyada tünelin isminin Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve Alparslan Türkeş olması için ayrı ayrı kampanyalar yürütülüyor. Avrasya Tüneli ismi için yapılan ankete katılma linki, Avrasya Tüneli isim anketinde son durum nedir? İşte merak edilenler.

9 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Avrasya Tüneli'nin adını sen koy! Ankete katıl oyunu kullan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından İstanbul Boğazı’nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi’ 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. ‘Avrasya Tüneli’ olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde anket başlatıldı.
 

AVRASYA TÜNELİ İSİM ANKETİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

 
 
 
ANKETE NASIL KATILACAKSINIZ
 
1 Aralık’ta başlayan ve 10 Aralık’a kadar sürecek olan ankette isim seçenekleri bulunmuyor. Ankete katılanlar http://anket.udhb.gov.tr/ adresinden istedikleri ismi kutucuğa yazıp ‘Gönder’ butonuna tıklıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri anket hakkında şu bilgiyi verdi: "1 Aralık'ta başlayan anket, 10 Aralık'ta 23.59 itibariyle son bulacak. En çok önerilen isim 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir."
 
AVRASYA TÜNELİ İÇİN ÖNDE OLAN İKİ İSİM
 
Şu anda iki isim arasında çekişme var. Bir kesim Atatürk ismi konulması için kampanya yürütürken bir başka kesim ise Abdülhamid ismi konusunda propaganda yapıyor. Anket sonuçları gösterilmediği için hangi ismin önde olduğu bilinmiyor.
 
Ankete katılanlar şu ana kadar en çok öneri alan isimlerin görünmesini istiyorlar.
 

 
 
AVRASYA TÜNELİ PROJESİ NEDİR?
 
İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi ile Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşecek. İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. 
 
Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edilecek.
 
100 BİN ARACIN KULLANMASI BEKLENİYOR
 
Yap-işlet-devret modeliyle İstanbul Boğazı’nın altına yapılan Avrasya Tüneli 14.6 kilometre uzunluğunda. Göztepe ile Kazlıçeşme arasında İstanbul Boğazı’nın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor.
 
Avrasya Tüneli’nde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine hali hazırda Boğaz Köprüsü’nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları yapılacak.
 

 
 
OTOMOBİLLERİÇİN 4 DOLAR + KDV
 
Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak ve trafik sıkışıklığına yol açabilecek nakit toplama olmayacak. Buna karşın OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş için kullanılacak. Ücret otomobiller için 4 dolar artı KDV, minibüsler için 6 dolar artı KDV olacak.