18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Azerbaycanlı ekipler, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye hareket etti

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin ilk grubu, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye hareket etti. Ukrayna, ise orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye 2 itfaiye uçağı ve özel ekip gönderdi. Bosna Hersek Federasyonu, orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye'ye itfaiye eri gönderecek.

AA30 Temmuz 2021 Cuma 18:17 - Güncelleme:
Azerbaycanlı ekipler, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye hareket etti

Bakü Haydar Aliyev Havaalanından uçakla Dalaman'a hareket eden 100 kişilik grubu Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev ve diğer yetkililer uğurladı.

Mirzeyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı üzerine Türkiye'ye 500'den fazla personel, helikopterler ve ilgili malzemeler göndereceklerini belirtti.

Türkiye'nin kederini kendi kederi olarak gördüklerini ifade eden Mirzeyev, ekiplerin geri kalanının, helikopterlerin ve yangın söndürme araçlarının gönderilmek üzere hazır beklediğini bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hükümete, orman yangınlarının söndürülmesi ve kontrol altına alınmasına destek olması amacıyla Türkiye'ye ekiplerin gönderilmesi hususunda talimat vermişti.

UKRAYNA, ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEYE DESTEK İÇİN TÜRKİYE'YE 2 İTFAİYE UÇAĞI VE ÖZEL EKİP GÖNDERDİ

Ukrayna, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye 2 AN-32 P tipi uçak ile özel destek ekibi gönderdi.

Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan açıklamada, servise ait 2 itfaiye uçağının bugün Türkiye'ye gittiği bildirildi.

Açıklamada, "Ukrayna Devlet Acil Servisi ile Türkiye İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında Şubat 2020'de afet alanında varılan iş birliğine ilişkin Mutabakat Zaptı kapsamında Türk itfaiyecilerine yardım etmek amacıyla Ukrayna, 2 AN-32 P tipi itfaiye uçağı ile birlikte destek grubu gönderdi." ifadesine yer verildi.

Söz konusu açıklamada, gönderilen destek ekibinin dağlık alanlarda tecrübeli ve Karadağ, İsrail, Gürcistan'daki büyük çaplı yangınlarda görev almış deneyimli ekip olduğu da kaydedildi.

Bosna Hersek Federasyonu, orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye'ye itfaiye eri gönderecek

Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Bosna Hersek Federasyonu (FBIH), Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınmasına destek olmak amacıyla yardım göndereceğini duyurdu.

FBIH hükümetinden yapılan açıklamada, Federal Sivil Koruma Kurumu (FUCZ) tarafından hazırlanan Türkiye'ye yardım önerisinin kabul edildiğini açıkladı.

FUCZ'nin, entitede bulunan kantonların sivil koruma kurumlarıyla koordinasyon içerisinde yardım faaliyetlerini başlatmakla görevlendirildiği belirtilen açıklamada, yardım kapsamında Türkiye'ye profesyonel ve gönüllü itfaiye erlerinin yanı sıra özel kurtarma ekiplerinin de gönderileceği ifade edildi.

Halihazırda 41 itfaiye erinin orman yangınlarıyla mücadeleye destek amacıyla Türkiye'ye gönderilebileceği aktarılan açıklamada ayrıca 100 özel birlik mensubunun yangından etkilenen bölgelere yardım amacıyla teyakkuz halinde olduğu kaydedildi.