4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Bakan Akar'dan TCG Anadolu'ya ''avara'' komutu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 'avara' komutunun ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi yerli ve milli üretim TCG Anadolu, Sarayburnu Limanı'ndan ayrıldı. Sarayburnu Limanı'nda toplanan vatandaşlar, TCG Anadolu'yu alkışlarla uğurladı.

AA23 Nisan 2023 Pazar 09:56 - Güncelleme:
Bakan Akar'dan TCG Anadolu'ya ''avara'' komutu

Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile TCG Anadolu'ya geldi.

Denizcilik geleneklerine göre gemiye çıkışında "silistre" adı verilen denizci düdüğü çalınarak karşılanan Bakan Akar, tören mangasını selamladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yeni amiral gemisi TCG Anadolu'nun köprü üstüne çıkan Akar, burada seyir subayından yapılacak Boğaz geçişine ilişkin bilgi aldı.

Son hazırlıkların tamamlanmasının ardından Bakan Akar'ın "avara" komutu sonrası gemi limandan ayrılış faaliyetlerine başladı.

Gemi komutanının "Bismillah halatlar fora" komutu sonrasında geminin limana bağlı olduğu halatlar toplandı ve batarya düdüğü çalınarak gemi seyrine başladı.

TCG Anadolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı faaliyetleri kapsamında İstanbul Boğaz geçişi yaparak halkı selamladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçak ve helikopterler de geçişe eşlik etti. Gemi Karadeniz'e doğru seyrine devam edecek.

TCG ANADOLU VATANDAŞLARIN ALKIŞLARIYLA LİMANDAN AYRILDI

Sarayburnu Limanı'ndan ayrılan TCG Anadolu'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

TCG Anadolu'yu uğurlamak için sahilde toplanan vatandaşlar, alkışlarla uğurladığı geminin fotoğraflarını çekti.

Sahilde toplanan vatandaşlardan Fatih Berk, yoğunluk nedeniyle gemiyi ziyaret edemediklerini anlatarak, bu nedenle bugün TCG Anadolu'yu uğurlamak için geldiklerini söyledi.

Eski bir asker olduğunu dile getiren Berk, "Büyük bir gurur kaynağı. Böyle büyük eserlerin deniz kuvvetlerimizde olması büyük gurur." dedi.

Fatih Köstek de gemiyi uğurlamaya geldiklerini anlatarak, TCG Anadolu için gururlandıklarını söyledi.