28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Bakan Tekin'den Birleşmiş Milletler'e Filistin tepkisi: Kuruluş felsefesindeki değerleri yok ediyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'İnsanlığı, kendinden olan ve olmayan şeklinde ayıran, yakın bulduğunu kollayıp ekonomiden siyasete, turizmden spora dek her alanda eylemleri hayata geçiren Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'i bu anlamda ötekileştirirken kuruluş felsefesindeki değerleri bir bir yok ediyor.' ifadelerini kullandı.

AA24 Ekim 2023 Salı 11:04 - Güncelleme:
Bakan Tekin'den Birleşmiş Milletler'e Filistin tepkisi: Kuruluş felsefesindeki değerleri yok ediyor

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, BM'nin kuruluşunun 78. yıl dönümünde, uluslararası sistemin haksızlıklara "dur" diyemediği bir mekanizmaya dönüştüğünü, tüm dünya milletlerinin Filistin'de yaşanan bu insanlık trajedisine tanık olduğunu belirtti.

Tekin, şunları kaydetti:

"İnsanlığı, kendinden olan ve olmayan şeklinde ayıran, yakın bulduğunu kollayıp ekonomiden siyasete, turizmden spora dek her alanda eylemleri hayata geçiren BM, Filistin'i bu anlamda ötekileştirirken kuruluş felsefesindeki değerleri bir bir yok ediyor. Uluslararası kuruluşların ve hazırladıkları metinlerin ne kadar bizim haklarımızı koruduğuna, ne kadar bizim referansımızı içerdiğine dair konuyu da tartışmaya açmamız lazım."

Bakan Tekin, paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya da yer verdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
  • filistin tepkisi