29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Başbakan Erdoğan ve Barzani nikah şahidi oldu

Başbakan Erdoğan, Mesut Barzani ve Leyla Zana Diyarbakır'da nikah şahidi oldu.

DİYARBAKIR (CİHAN) 16 Kasım 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Erdoğan ve Barzani nikah şahidi oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen ve 400 çiftin nikahının kılındığı toplu nikah törenine katıldı.

Törende Diyarbakırlı ünlü sanatçı Bedri Ayseli'nin söylediği sözleri Kürt alim Feqîyê Teyran'a ait olan Ey Dilberê isimli eseri okudu. Okunan eser ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer ile AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan eşlik etti.

Açılışın ardından tören Diyarbakırlı Havva ve Mehmet Zeydin Erberk, Meral Orakçı ve Yahya Oruç, Sema Bahadır ile Mehmet Salih Ekdi çiftinin nikahının kıyılmasıyla başladı. Çiftlere şahitlik yapmaları için ise Bakan Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesud Barzani ve Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sahneye davet edildi. Sahnedeki çiftlerin evlilik istekleri alındıktan sonra salondaki bütün çiftlere ayağa kaldırılarak topluca evlilik istekleri soruldu. Solandaki bütün çiftler birlikte 'evet' dedi.

Barzani ise şahitliiği sorulduğunda, "Allah mutlu etsin, şahidim" dedi. Leyla Zana da Barzani gibi Kürtçe konuştu, "Sadece bu çiftlere değil barışa şahidim. Allah'tan diliyorum hiçbir güç bu barışı bozmasın." dedi.