29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Bu büyük acıyı milletçe kenetlenerek aşacağız

Başbakan Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, 'Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız.' ifadesini kullandı.

AA11 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım: Bu büyük acıyı milletçe kenetlenerek aşacağız

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Bursa-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29'da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız." dedi.

"Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler" diyen Yıldırım, "Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, "(İstanbul'daki terör saldırısı) Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir." dedi.