2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Cemevinde Muharrem İftarı! Başkan Erdoğan Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla buluştu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, muharrem ayı iftarına katıldı. Başkan Erdoğan, burada Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarının yanı sıra derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy eşlik etti.

AA8 Ağustos 2022 Pazartesi 21:21 - Güncelleme:
Cemevinde Muharrem İftarı! Başkan Erdoğan Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla buluştu

Başkan Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti.

Erdoğan, burada Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle Muharrem ayı iftarına katıldı.

Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı.

Başkan Erdoğan, Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve hemen yanında bulunan cemevini ziyaret etti. Erdoğan, burada Türkiye'nin dört bir yanından gelen Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenlerin yanı sıra STK temsilcileriyle birlikte iftar yaptı.

Hüseyin Gazi Kültür Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız, iftarda menüde mercimek çorbası, pilav, taze fasulye ve karpuz olduğunu belirtti. Başkan Erdoğan'ın iftar sonrası Kerbela olayını anlattığını ifade eden Ayyıldız, cemevinde 5 mersiye okunduğunu ve gelenekleri gereğince güncel konuların burada gündeme getirilmediğini ifade etti. Türbe ziyaretinde Başkan Erdoğan'a eşlik ettiğini ve bu sırada taleplerini ilettiğini söyleyen Ayyıldız, Başkan Erdoğan'a Hüseyin Gazi Dağı ve mağarasının ziyarete açılması isteklerini aktardığını söyledi. Cemevlerinin ibadethane sayılması taleplerini de Erdoğan ile paylaştığını söyleyen Ayyıldız, iftar için Türkiye'nin dört bir yanından gelen 16 Alevi dedesinin ve 90 kişinin Başkan Erdoğan ile birlikte iftar yaptığını söyledi.

Başkan Erdoğan, ikinci kez bir cemevini ziyaret etti. İlk cemevi ziyaretini 2007'de İstanbul Erikli Baba Cemevi'ne yapan Erdoğan, ilk kez bir cemevinde muharrem iftarına katıldı. Başkan Erdoğan'a ziyaretinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Partili vekiller, Ankara Valisi Vasip Şahin de eşlik etti.

CEMEVİNİN DEDESİ HÜSEYİN ÖZ'DEN AÇIKLAMA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi cemevinin dedesi Hüseyin Öz, "Cemevlerine yapılan saldırılardan ötürü Cumhurbaşkanının bizim yanımızda olduğunu hissetmek, desteklediğini görmek bizi güçlendiriyor" demişti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi'nde Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla buluştu. Erdoğan'ın burada muharrem ayının 10. günü dolayısıyla düzenlenecek iftar programına katıldı. Buluşma öncesi Hüseyin Gazi Türbesi'nin cemevi dedesi Hüseyin Öz, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Öz, cemevlerine yönelik saldırılardan sonra Erdoğan'ın bu ziyaretinin kendilerine güç vereceğini söylemişti.

"CUMHURBAŞKANININ BİZİM YANIMIZDA OLDUĞUNU HİSSETMEK BİZİ GÜÇLENDİRİYOR"

Öz, "Cumhurbaşkanımızın ilk defa bir cemevini ziyaret etmesinden ötürü ve burayı seçmesi bizim için ayrıca bir mutluluk. Son dönemlerde cemevlerine yapılan saldırılardan ötürü Cumhurbaşkanının bizim yanımızda olduğunu hissetmek, desteklediğini görmek bizi güçlendiriyor. Bu bakımdan önem veriyoruz. Kısmet olursa bu akşam birlikte muhabbet ederek oruç açacağız, taleplerimizi dile getireceğiz" diye konuşmuştu.

Cemevlerinin statüsü ile ilgili bir müjde beklediklerini ifade eden Öz, buluşmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden davet edilen 10 cemevi dedesinin de katılacağını söylemişti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan
  • cemevi
  • Bektaşi